Старши треньорът на националния отбор по борба за жени Петър

...
Старши треньорът на националния отбор по борба за жени Петър
Коментари Харесай

Петър Касабов: Обещавам още успехи

Старши треньорът на националния тим по битка за дами Петър Касабов благодари за поддръжката към спорта и даде обещание още повече триумфи отсега нататък. Българските състезателки извоюваха два златни и два бронзови медала на европейското състезание в Загреб, с което имаха главен принос за петото място в класирането по оценки.

" Благодаря на всички за вниманието и уважението към нас и федерацията. Радвам се, че към момента съумяваме да ви радваме. Искам да насочва уважителна тирада и към нашия президент Христо Маринов. Благодаря му, че ни даде късмет да се подготвим по този начин, както би трябвало. Той постоянно е подкрепял целия тим, освен женския. Каквото е било належащо, всичко е било обезпечено. Надявам се за международното да бъдем с поще по-големи триумфи. Искам да благодаря и на господин Гриша Ганчев и господин Данаил Ганчев. Да бъдат здрави още дълги години и да ни поддържат. Аз давам обещание да имаме още повече триумфи ", съобщи Касабов на сборна конференция на националния тим.

Българките завоюваха златни медали посредством Мими Христова на 65 кг и Юлияна Янева на 68 кг. Биляна Дудова и Евелина Николова завоюваха бронзови оценки на 62 кг и 57 кг, само че националният тим бе сполетян от сериозна контузия на Миглена Селишка. Тя получи травмата на четвъртфиналите, само че освен пребори съперничката си, а и излезе на полуфинал.

" Меги към момента е на противовъзпалителни. Не бързаме да минава ядрено-магнитен резонанс, тъй като сега той няма да покаже тъкмо това, което желаеме да забележим. Ще изчакаме още няколко дни и по-късно докторите ще кажат какъв е казусът ", продължи треньорът на националния тим за дами.

" Тя сподели огромно сърце, тъй като доста малко хора биха взели срещата на четвъртфиналите, а по-късно и да излязат на полуфинал. Бяхме доста покрай класирането на край. Доста хора от непознатите тимове пристигнаха при нас, похвалиха я за огромното сърце и за това, че не се отхвърля. Малко хора биха създали това, което направи тя. Меги постоянно е показвала на тепиха какво може, само че в тази ситуация имаше малшанс. Тя е боец и рано или късно ще си вземе нейното ", сподели още Касабов.

Христова стана шампионка на 65 кг, откакто завоюва инфарктна победа на финала против молдовката Ирина Рингачи. Българската националка губеше с 3:4, само че 14 секунди преди края тръшна съперничката си на тепиха за четири точки и крайното 7:4.

" За повторно станах европейска шампионка и съм доста щастлива, че доближих отново до този връх. Имах тежка контузия, която ме извади от строя, имах и няколко шампионата, в които не съумях да вляза в медалите. Много съм щастлива, че станах първенец на европейското ", показа Мими Христова.

" И двете трофеи ми бяха сладки, тъй като и при двете трябваше да преодолея персонални проблеми. И двете са по друг метод значими за мен. На финала бях една концепция по-предпазлива, тъй като молдовката е много гъвкава. По-миналата година на международното състезание си извадих рамото точно против нея, до момента в който я водех с 8:2. Трябваше да се боря чисто и в последните секунди направих финалната офанзива, която беше решаваща ", изясни още шампионката на Европа.



Юлияна Янева доближи до финала на 68 кг в преобладаващ жанр и там бе още по-категорична. Тя надделя с 10:3 украинката Алла Белинска, взе реванш за загубен край против същата съперничка и заслужи първата си огромна купа при дамите.

" Изключително доста се веселя за този мой триумф в огромната битка. Това ми е първата европейска купа. Подготовката мина добре, откакто се върнах след поредна тежка контузия, само че това са естествени неща в нашия спорт ", съобщи Янева.

" От много време работя върху психическото си положение при излизане на огромни надпревари и в огромни мачове. Най-трудна бе срещата с украинката, защото тя беше и реванш за изгубения край на 72 кг. Тогава отстъпих с 3:6 и това беше късмет за мен да покажа, че аз съм по-класната състезателка. Може би това бе по-трудната среща, само че не че предните не бяха такива ", разяснява Юлияна Янева.

Биляна Дудова и Евелина Николова завоюваха бронзовите оценки и по този начин женската битка се подреди на трето място в отборното класиране на европейския шампионат.

" Поздравявам всички първенци и се веселя, че чухме българския химн доста пъти. Обещавам, че на международното ще направя всичко допустимо и аз да донеса отличие. Медалът обаче си е орден и макар че е блестящ, от задната страна той е мрачен и всеки си знае какво е платил, с цел да стигне до него. Допуснах неточности, ще работя над тях и идващия път ще се показва по-добре ", съобщи бронзовата медалистка на 62 кг Дудова.

Николова, трета на 57 кг, добави: " Донякъде съм щастлива, че още веднъж съм с орден от огромно състезание, само че това е надалеч от задачите, които съм си сложила. Следващата е квота за Олимпиадата, а златния орден ще го преследвам дотогава ".







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР