Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за

...
Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за
Коментари Харесай

Старши-треньорът на националките по бокс Борислав Георгиев: Доволен съм отбора

Старши треньорът на националния тим на България по бокс за дами Борислав Георгиев даде висока оценка за представянето на отбора на приключилото преди дни международно състезание в Ню Делхи.

България взе един бронзов орден посредством Светлана Каменова, която се качи на почетната стълбичка в категория до 57 кг. Тимът ни взе участие в шампионата с едвам пет боксьорки, защото при идването в Индия се оказа, че някогашната международна шампионка Станимира Петрова има камъни в бъбреците и незабавно би трябвало да се подложи на интервенция.

Георгиев и другият треньор на националния тим - Роман Цветков, бяха съпроводени от Каменова и Петрова на конференция в София, а двете боксьорки се оплакаха от бедите, които са ги сполетели по време на шампионата.

" Искам да похваля Светлана. За мен тя изигра три съвършени мача, без значение че първо на четвъртфинала и бе отсъдена загуба против международната шампионка. За мен успеха беше напълно наша. В първи и трети рунд тя нанесе по три-четири удара от горната страна над представителката на Тайван. Според мен ринговият рефер изпусна мача още в първия рунд. Тогава още Лин Ю-Тин бе за дисквалификация или най-малко за две публични предизвестия за влизане с глава. Вместо това във втория рунд беше отсъдено такова предизвестие на Светлана, което напълно не беше правомерно. В третия рунд тя се събра и още веднъж сподели, че е по-добрата боксьорка на кръга. Но по този начин са решили съдиите, отсъдиха ни загуба. За благополучие положителното спечелва и ни беше присъден бронзов орден ", сподели Георгиев.

След изиграването на полуфиналите Лин бе дисквалифицирана поради прекомерно груба игра, което разреши на Каменова да заеме мястото и на почетната стълбичка.

Борислав Георгиев даде добра оценка за представянето и на останалите боксьорки.

" Венелина Поптолева в категория до 52 кг загуби с новата система Bout review. Мачът беше 3:2, безусловно равнстоен. Не търсим грешката в съдиите, а в нас и ще забележим къде сме сбъркали. Не единствено Венелина, а всички ние като екип. Аслъхан Мехмедова до 60 кг сподели израстване. Тя игра с една представителка на Беларус (Ала Ивашкевич), която има 13 мача и 13 победи в муай-тай. Изключително здрава и добре готова съперничка. За мен Аслъхан завоюва първия и третия рунд, само че и бе присъдена загуба с 2:3. Златислава Чуканова в категория до 50 кг направи неповторим мач с една доста мощна представителка на Филипините - Айра Вийегас, която игра тук и на шампионата " Странджа ". Във втория мач срещна олимпийска медалистка и международна вицешампионка Ингрит Валенсия от Колумбия. За опита, който има, тя игра ужасно. Мисля, че всички девойки дадоха максимума от себе си. Севда Асенова (до 48 килограма) направи две хубави победи. За жал при нея се обади остарялата контузия в коляното. Тя сподели след втория рунд на четвъртфиналния мач, че колената и са изпукали и не съумя да изиграе на 100 % третия рунд, който бе решителен за крайния резултат. За Станимира Петрова всички знаете за нелепата преживелица, която я сполетя, само че тя ще опише по-добре. Според мен тя и Светлана умерено можеха да вземат медали. Тя беше готова да вземе освен орден, а и международната купа. Доволен съм тима. След 20 дни се събираме още веднъж, имаме два шампионата и се готвим за Европейските игри, които са първата олимпийска подготовка ", добави старши треньорът на националките.

" Не желая да дублирам Боби, той беше задоволително обстоен. Но се веселя, че виждам бъдеще в идващото потомство боксьорки, което идва изпод. През последния месец подготовка видяхме доста красиви и обнадеждаващи неща от нашите девойки. Въпреки резултатите, ние сме удовлетворени и гледаме с вяра, че нещата ще се случат ", сподели Роман Цветков.

" Смятам, че по време на самия мач с тайванката аз бях по-добрата боксьорка. Бях по-подготвена и нейните непозволени дейности с удари с глава и в гърба ми не повлияха на представянето ми. За мен първият и третият рунд са извоювани от мен. Изгледах мача несъмнено 10 пъти след прибирането ни в България. Не виждам на база на какво бе отсъдено в нейна изгода. Но очевидно има някаква неточност в мен. Ще продължа да упражнявам и да се усъвършенствам. Така видях шампионата, който, меко казано, бе призрачен ", сподели Каменова.

" Да, това пътешестване до Индия бе в действителност кошмарно за мен. За повторно съм там и се надявам да не би трябвало да вървя и трети. Ситуацията с мен бе доста странна. Оказа се, че съм имала два камъка в бъбрека. Не съм знаела, че ги имам и за мое " благополучие " един час преди полета единият от тях е решил да тръгне и да заседне в уретера. Така стартира целията призрачен сън - с доста болки, само че не желая да встъпвам в детайлности. Наложи се оперативно унищожаване на камъните. Съжалявам, че не съумях да играя. Бях в супер форма и натрупала самочувствие след шампионата " Странджа ". Вярвам, че мохех да печеля даже и златния орден. Но ориста по този начин е решила за мен този път. Беше извънредно, а по време на надпреварата имаше и земетресение. Евакуираха ни. Трусът беше 4,5 по скалата на Рихтер и на три километра от Ню Делхи. След земетресението чаках и вулкан да изригне. Радвам се за Светла, тя заслужаваше този орден. Не съм съгласна обаче с решението дисквалификацията на представителката на Тайван да пристигна толкоз късно. Според мен Светла щеше да играе и край и тя е ощетена по този метод. Но въпреки всичко това е по-доброто развиване на нещата, отколкот да бе останала без орден ", разяснява Станимира Петрова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР