Старши треньорът на младежкия национален отбор на Германия по гребане

...
Старши треньорът на младежкия национален отбор на Германия по гребане
Коментари Харесай

Гребците на Германия гонят място в тройката на класирането по медали в Пловдив

Старши треньорът на младежкия народен тим на Германия по гребане - Бригите Биелиг, разкри упоритостите на един от най-хубавите тимове в света на международното състезание за мъже и дами до 23 година в Пловдив.

- Какви са упоритостите на немските гребци в Пловдив?

- Тази година е значима и сложна за нас, тук сме с цялостен състав от 21 лодки във всички дисциплини при мъжете и дамите, в това число и в леките категории. Идваме тук с упоритостите да се класираме измежду първите три народи по медали.

- Кои са качествата на немските гребци, които ги отличават от другите?

- Гребният спорт в Германия има мощни обичаи, реализирали сме и реализираме високи резултати в най-големите надпревари. Гребането в Германия е влиятелен спорт, макар че не е толкоз известен, колкото футбола. През лятото ползата към гребането нараства и тъкмо тогава доста деца се възпламеняват да стартират да упражняват гребане. 2017 година е изключително значима за нас, тъй като сътворяваме нов тим, опитвам с нови гребци, в лодките съчетаваме гребци с повече опит, които вършат екип с по-млади момчета и девойки. Направихме една огромна пауза от участия в надпревари през 2016 година Сега идваме с нови сили, само че отново наблягам, че тук в Пловдив сме с нов тим, който би трябвало да се сработи и да натрупа опит в огромни надпревари като настоящето.

- Каква кариера очаквате за вашите гребци от шампионата в Пловдив?

- Моята преценка за качествата на момчетата и девойките е, че са с огромен капацитет. И от тях зависи до каква степен ще стигнат.

- Колко километра би трябвало да направи един играч за една година, с цел да стане огромен играч?

- Имаме разнообразни стратегии за гребците от другите възрастови групи. При младежите,  които са тук в Пловдив, годишната гребна стратегия е сред 1200 и 4000 километра. Натоварването е последователно, а усъвършенстването на техниката на гребане става както в клубовете, по този начин и в националния тим.

- Имат ли немските гребци „ скрито оръжие “ в този момент?

- Тук всички тимове са положителни, ние не подценяваме никого. Специално за шампионата направихме триседмична подготовка, с цел да доразвием мощните страни. Състезателите ни са еднообразно положителни по цялата отдалеченост и аз ги стимулирам да се борят за позиции от първо до трето място.

- Как преценявате изискванията на гребния канал в Пловдив?

- Гребният канал ни харесва доста, тъй като реализираме положителни времена, вършим по две тренировки дневно и имаме всички условия, с цел да покажем най-хубавото по време на надпреварите. Бяхме доста впечатлени от откриването на шампионата в Стария Пловдив, даже успяхме малко да се разходим в това прелестно място. Всички са дружелюбни към нас, смятам, че организацията е отлична.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР