Старши треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, даде пресконференция преди

...
Старши треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, даде пресконференция преди
Коментари Харесай

Анте Шимунджа: Фокусирани сме върху мача в четвъртък, той е най-важният в момента

Старши треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, даде конференция преди двата мача с Левски. В четвъртък " орлите " се изправят против Левски в отсрочен дуел от efbet Лига, а в събота следва 1/8-финалния мач от SESAME Купа на България още веднъж на „ Хювефарма Арена “.

" Първо, ние не мислим за втори или трети мач. Винаги най-важният мач е идващият, този в четвъртък. Това няма да се промени. Очаквам да е сложен мач. Ще се надигнем против доста първокласен съперник и би трябвало да сме на равнище, да покажем упоритост, храброст и нашите най-хубави качества ", стартира Шимунджа.

" Съгласен съм, че тази обстановка е по-специфична. В четири дни ще играем за еднакъв съперник. Фокусиране сме върху първия мач и когато проучваме съперника Левски е доста мъчно да промениш нещо за два-три дни особено в разбора. Това което чакам от тях е да сменят групировката в един от мачовете. Още един път, нашият фокус е върху мача в четвъртък, тъй като това е най-важният мач сега ", добави още той.

" Разбира се, споделих към този момент, че когато играем на всеки три-четири дни това е привилегия, значи, че сме съумели. Имахме повече време да упражняваме и да възстановим нашите играчи. Ще сме подготвени за двата мача с Левски. Нивото на тренировките и мотивацията е доста високо. А какво е по-добре за нас, ще забележим след края на мачовете "

" Искам да кажа, че полусезонът не е завършил още, имаме още два мача. За нас всички надпревари, в които участваме, са доста значими. В четвъртък е мач за шампионата, това е основна цел за сезона и сега е най-важният мач "

Анте Шимунджа бе запитан и за загубата точно от Левски през предишния сезон в SESAME Купа на България.

" Това си беше за предишния сезон. Винаги споделям на играчите, че това което се е случило през вчерашния ден е история. Минало е и не можем да променим нищо. Имаме голяма мотивация, тъй като ще играем против един от най-големите клубове в България. Искаме да бъдем на най-високото равнище. Не считам, че единствено в Лудогорец мислим за отмора. Това което видях на тренировките - мотивацията и силата, която демонстрират футболистите е на доста високо равнище. Те демонстрират, че са огромни експерти и са доста конкурентни ", показа Шимунджа.

Треньорът на Лудогорец  бе запитан дали футболистите му наблюдават Световното състезание и кои тимове поддържат:

" Всички. Ако не разясняваме и не приказваме за Световното, то тогава нещо не е както би трябвало. Това е обикновено, има другарски надпревари и сред играчите, само че всичко това носи единствено положителни страсти "

" Нека минат двата мача, които имаме в този момент, а по-късно ще приказваме какво следва за отбора. Ако си спомняте преди всяко дерби, това е доста характерна обстановка. Не е значимо, на кое място си седнал на масата, тъй като дербитата носят доста нова сила, мотивация и не считам, че ще бъде по-различно ", приключи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР