Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович публикува план за развитието

...
Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович публикува план за развитието
Коментари Харесай

Славиша Стоянович пусна план за спасението и обяви кога Левски пак ще е шампион

Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович разгласява проект за развиването на клуба в тежката обстановка, в която се намира. В него експертът твърди, че в идващите две-три години тимът би трябвало да върне огромните си триумфи и да завоюва купата.

Ето и цялостния текст, написан от Стоянович:

На вниманието на:

Ръководството на ПФК Левски

Всички последователи, почитател групи и почитатели на ПФК Левски

До цялата левскарската общественост

Да всяко синьо сърце,

копие до всички спортни медии

План за развиване и визия за бъдещето на ПФК Левски

Анализът на резултатите на представителния тим на Левски от последните 10 години и в настоящия миг, демонстрира, че е нужна коренна смяна в редица аспекти, с цел да може клубът да възвърне остарялата си популярност и образа си на безспорен хегемон на българската сцена и на фактор в европейския футбол.

Въпреки неприятните резултати, регистрирани в години обратно, Левски продължава да се радва на най-многобройната фенска маса в България. Тимът има голяма поддръжка от страна на последователите си, които бяха и в основата на спасението на клуба през извънредно сложната 2020-а година.

Левски е клуб със славна, 106-годишна история, в която се открояват моменти на смазваща доминация в България, паметни мачове в родния шампионат и европейските клубни шампионати, както и впечатляващи резултати. Левски е клуб, основал редица емблематични за „ сините “ и за българския футбол играчи, открояващи се с голям гений и оставили трайна следа в историята. Левски е клуб с голям капацитет и доста преимущества пред останалите.

Вече повече от 10 години обаче клубът не съумява да се върне на мястото, което му приляга. Така се натрупат и голям брой въпроси, измежду които: „ Защо в последните години доста от младите играчи не можаха да развият своя капацитет и в никакъв случай не играха за Левски? Защо се постановяваше да се заплащат много пари, с цел да се върнат още веднъж в Левски играчи, които са артикул на „ синята “ школа? Защо се взимаха голям брой чужденци? Защо в голямата си част те не се отплатиха на клуба на терена и не се трансфораха в звезди, не донесоха нито популярност, нито пари на клуба? Защо никой от тях, даже несъмнено надарените и положителни чужденци, не реализираха съвършени резултати в Левски? “.

Отговорът на всички тези питания е доста елементарен – философията на клуба не беше вярна, доста от решенията и направените избори бяха неправилни.

И по този начин, в случай че желаеме да променим това, ни би трябвало ВИЗИЯ за бъдещето, явен ПЛАН за работа в клуба. Трябва да посочим в какво имаме вяра, какво почитаме и ценим. Трябва да изработим ясни критерии във всяко отношение. След това, въз основа на тях да намерим точните хора за съответните места. Нужно е да се върне ОТГОВОРНОСТТА в клуба. Да се върне ДОВЕРИЕТО в клуба. Да се върнат КОМПЕТЕНТНОСТТА и професионализмът в клуба. Само по този начин щастието и насладата още веднъж ще бъдат изписани върху очите и лицата на почитателите на Левски. Парите не могат да купят това.

За да реализираме всичко това, предлагам на Вашето внимание моите предложение за БЪДЕЩЕТО. Бъдеще, което да стартира в този момент, тъй като всеки изгубен ден към този момент е забавяне. Така, както закъснявахме до момента.

1. КОДЕКС НА ЛЕВСКИ

Кодексът съдържа правила за държание на терена и отвън терена. Правила за държание на всички членове на клуба -ръководители, администрация, обслужващ личен състав, треньори, състезатели. Кодексът съдържа познаване на историята на клуба, правила за ДОСТОЙНСТВО, УВАЖЕНИЕ, ДРЕСКОД! Кодексът на Левски е нашият БРАНД! Нашата фирмена марка. Всеки, който пристигна в Левски, от първия миг ще знае къде е и какво се изисква от него.

2. ФИЛОСОФИЯ НА ЛЕВСКИ СОФИЯ

В клубната философия ще са заложени критериите, на които следва да дава отговор обещано лице, с цел да е част от ПФК Левски. Тя следва да съдържа характерност на футболните, техническите умения, личностни качества, равнище на професионализъм, степента на обучение. Клубната философия би трябвало да се ползва по отношение на всички равнища в клуба. В нея ще са обрисувани всички нужни условия за заемане на постовете на шеф, треньор, помощник, медицински личен състав, играч.

3. ФИЛОСОФИЯ НА ИГРА

Във философията на играта ще са заложени условия за СТИЛ на играта - игра с повече докосвания на топката, повече притежаване на топката, атакуващ футбол или други. Тук ще са обрисувани и условията за СИСТЕМАТА на игра. И стилът, и системата на игра следва да бъдат съобразени с традициите на клуба и актуалните трендове в развиването на футболната игра.

4. ЮНОШИ НА КЛУБА (Детско-юношеска школа)

Изучаване и научаване на клубната история от младите състезатели да стартира от ден първи;

Всекидневна връзка сред шефа на детско- юношеската школа, спортния шеф и треньорите на първия тим в клуба;

Постоянно даване на информация за развиването на младите гении в школата;

Организиране на ежемесечни срещи сред ВСИЧКИ треньори в клуба за осъществяване на единна политика за развиване на младите таланти; подчиненост на мненията; следващи съответни решения по отношение на настоящи проблеми;

Всяка година по двама-трима състезатели да се причисляват към първия отбор;.

Отпадането на млад играч от първия тим да става след показване на документално мнение от двама треньори и състезателен директор;

Провеждане на семинари, образования и на практика занимания с присъединяване на треньори от школите на топ клубове в Европа.

4. ЛЕГЕНДИ НА КЛУБА

Почитане, почитание, почит към всички някогашни играчи, оставили дълготраен отпечатък в историята клуба. Изслушване на отзиви, рекомендации, оферти по отношение на неща отдалечаващи клуба от неговата еднаквост и ФИЛОСОФИЯ.

5. ФЕНОВЕ. ФЕН ГРУПИ

Здрави, трайни връзки с всички фенгрупи в София и провинцията. Срещи на всеки 6 месеца. Ясни послания, елементарни условия, бистрота, отчетност. Изработена лесна рамка на другарство.

6. СКАУТСКО ЗВЕНО

Изграждане на екип с висока подготвеност по ЗАДАДЕНИТЕ от клуба КРИТЕРИИ;

Бистър взор и цялостна изясненост за всички играчи в България;

Набелязване на играчи, отговарящи на ФИЛОСОФИЯТА на Левски. Задълбочени, продължителни наблюдения и разбор на всички набелязани футболисти;

Независими писмени отчети от всеки член на скаутското звено;

Контакти с сътрудници, шефове в непознати клубове и играчи в чужбина.

Познаване на пазара на играчи, динамичността и спецификата на процесите по трансфериране на състезатели.

Представяне на писмени отчети до спортния шеф всяка седмица.

7. КОНТАКТИ И СЪТРУДНИЧЕСТВО

Изграждане на необятна контактна мрежа с грандовете на Балканите (например Олимпиакос, ПАОК, Бешикташ, Галатасарай, Цървена Звезда, Динамо Загреб и т.н) за продан на информация, разискване на сходни проблеми, продан на играчи чартърен, осъществяване другарски мачове и шампионати, съдействие по въпроси, касаещи спортното право и взаимоотношенията с УЕФА и ФИФА.

8. МАРКЕТИНГ

Максимална интензивност от ИГРАЧИТЕ и ТРЕНЬОРИТЕ (като най-разпознаваеми лица) във всички обществени действия и маркетингови акции на клуба;

Ангажираност и съответни дейности в посока БЛИЗОСТ с всеки, който обича и харесва ФК Левски.

9. ТРАНСФЕРНА ПОЛИТИКА

Продажбата на играчи следва да бъде единствено и само в сходство с ФИЛОСОФИЯТА на клуба, а не на база ЛИЧНИ ползи, Изявление от страна на президента на клуба или спортния шеф след всяка договорка до цялата левскарска общественост за мотивиране логиката на договорката.

10. СИСТЕМА НА УПРАВЛЕНИЕ

Президентът и спортният шеф задават субординацията на връзките в клуба;

ВСЕКИ носи персонална ОТГОВОРНОСТ за своите дейности или безучастие.

11. ПЛАН ЗА КАМПАНИЯТА

Преди всеки нов сезон да се показва ПЛАН за акцията с включени спортно-състезателни и други цели, и изтъкване на заложената финансова рамка за сезона;

Представяне на доклад за свършената работа и разбор за сходство сред постигнатото и поставените цели в проекта от състезателен шеф и треньор след привършване на сезона.

12. СЛЕДВАЩИТЕ 2 ДО 3 ГОДИНИ ОТНОВО ПФК ЛЕВСКИ ДА БЪДЕ ШАМПИОН.

Приоритетната и водеща цел на показания План за развиване и визия за бъдещето на ПФК Левски е тимът да завоюва купа в шампионата на България до 2-3 години. Междувременно измежду задачите за този интервал са:

Влизане в групите на LEAGUE EUROPA;

Изграждане на играчи, които сполучливо да се трансфорат и в главно ядро на националните гарнитури на България;

Изграждане на футболисти, които да могат да бъдат трансферирани в петте най-силни шампионата в света.

САМО ЛЕВСКИ!

Славиша Стоянович, старши треньор на ПФК Левски

Януари 2021 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР