Старши треньорът на Левски Николай Митов даде пространно интервю за

...
Старши треньорът на Левски Николай Митов даде пространно интервю за
Коментари Харесай

Изповедта на Митов: Ще приема всяко едно решение, което е в интерес на Левски

Старши треньорът на Левски Николай Митов даде просторно изявление за предаването “Домът на футбола”. Наставникът разиска голям брой тематики, свързани с проблемите в клуба и слабото начало на сезона. 45-годишният експерт призна, че не му е доста прелестно да чете непрекъснато информации, че ще бъде освободен, а също по този начин и от апелите за оставка, които чу от почитателите след 0:0 с Локомотив (Пловдив). За “сините” срещата бе първа в шампионата, откакто дербито против Лудогорец от първия кръг бе отсрочено поради уговорките на двата тима в евротурнирите. След отпадането от Хайдук (Сплит) играчите на Митов предложиха доста бледа продукция против “черно-белите”, който в заключителните 20-ина минути игра с човек по-малко.

“На мен ми е ясно за какво Левски наподобява по този метод. Просто на този тим му би трябвало време и самообладание, тъй като взехме футболисти, които пристигнаха доста късно. Отборът бе изоставен от играчи, на които разчитах, само че би трябвало да се съобразяваме с решенията на клуба. И Краев, и Бурабия бяха съществени играчи, а плюс тези, които взехме в този момент, тимът щеше да наподобява по напълно друг метод. Трябва да се работи по построяването на състава, тъй като той е напълно нов. Трябва време, няма по какъв начин за 10 или 20 дни да стане. В последната ни контрола, която играхме против Черно море, трима или четирима от сегашния отбор още ги нямаше. Това са естествени неща, не може да стане с магическа пръчка”, сподели старши треньорът на Левски.

„ Имаше една еуфория след първия мач против Хайдук (загубата с 0:1) и може би у хората остана разочарованието след втория дуел. Може би би трябвало да гледаме действително на нещата. Такива, каквито са. При всички положения с Краев и Бурабия тимът щеше да е доста по-силен. Аз още от предишния сезон знаех, че тези хора би трябвало да са ми в основата. Разчитах на тях. Но и това го има във футбола. Стават такива неща. Трябва да се съобразяваш и гледаш напред. Краев е един от най-хубавите млади футболисти и беше голмайстор на тима. Бурабия беше най-хубавият халф в България през втория полусезон. Заедно с тях двамата тимът щеше да е доста по-силен. На мен ми стана погрешно, като разбрах, че си потеглят. Който и да е на моето място, би се почувствал по същия метод, откакто знае, че гради основата върху тях”, съжалява Митов за продажбата на Краев и Бурабия.

Колкото до диалога със спортния шеф Даниел Боримиров след нулевото тъждество в Пловдив, експертът изясни: “Разговарях с Боримиров след мача. За мен това, което става сега, не е добре за Левски, не е добре за момчетата. Убеден съм, че те четат всичко това и едвам ги успокояваш, има раздвояване у тях. Дори ми пращат есемеси футболистите: “Нали нямо нищо правилно?”. Аз си повеждам подготвителния развой, отново съм окуражен и това, което зависи от мен и моя щаб, го вършим. Другото към този момент управлението би трябвало да каже. Аз одобрявам всяко решение. Това напрежение би трябвало да се спре, тъй като Левски страда от него всеки ден.”
 Локомотив (Пд) - Левски 0:0 „ Не ми е прелестно (б.р. - от слуховете за промяната му), само че би трябвало да си вършиш работата. Пак дублирам – каквото и да реши управлението, те би трябвало да го създадат, да го кажат. Тези въпроси не са към мен. Каквото и да се реши, щом е за положителното на Левски – край. Иначе не чета доста, множеството ми го описват. Не е прелестно и за фамилията ми. Във футбола го има това по принцип, само че съгласно мен съзнателно се направи преди мача против Локомотив тази жестока офанзива. Не знам от кое място идва. Нормално е, когато не са положителни резултатите и след отпадането от Хайдук. Не се гледа обаче действително на това отпадане. Ние бяхме нов тим на не знам какъв брой дни. На мен какво ми е, по какъв начин мислите – разделих се с футболисти, които са дали доста на Левски. Един Веско Минев да вземем за пример, който играе от толкоз години. Но като взехме решение да вършим нов тим, му споделих в очите, тъй като го познавам от дете: „ Веско, ти си добър футболист, само че бъдещето на Левски няма да е с тебе.” Въобще не ми беше прелестно, само че трябваше да го направя. Нямаше сантименти. Същото и бе и с Влади Гаджев, който, сигурен съм, е най-хубавият български халф. Просто той доста пъти идва, потегля, само че като взехме решение, че ще вършим отначало, по тази причина не го взех. Като сложим към този момент Краев и Бурабия, не е елементарно изобщо. От всеки изигран мач тимът ще печели и ще израства. Иска се време, няма по какъв начин да стане. Можем да се върнем към предходни години и мощният тим на Мъри Стоилов. Човекът работи една година, направи мощен тим и реализира триумфите за “приказката”. Това са естествени неща. Аз стигнах до заключението, че трябваше да направя това ново начало, тъй като Левски от няколко години… не става. Виждате, че застанах като филтър, с цел да може да има смяна. Ако нямаше такава, щяхте да говорите, че все едно и също. Убеден съм, че това е верният път”, има вяра Николай Митов.

“Има потребност от един-двама футболисти на две поста. Първо би трябвало да се построи тимът. Когато това стане, можеш да приказваш за купа, за купа. Всеки един треньор ще е спокоен тогава и ще преследва титли. Не сме подготвени още, тъй като построяваме тим. Истината е такава, може и да е неприятна, само че е реалност. Няма за какво да заблуждаваме хората. Когато обещаваш неща, които не са изпълними на този стадий, това рефлектира върху тима, върху теб. Аз съм уверен, споделих го и през вчерашния ден на играчите: имам религия, че ще има светлина в този отбор и ще го изградим. Ще създадем подобен тим, който да бъде конкурентен на отборите в България, които се борят за купата. И в евротурнирите – излизаш и играеш, до момента в който търсиш по-големи цели като влизане в групи. Искам след една година Левски отново да играе с Хайдук, с цел да забележим на какво равнище е. Ние отпаднахме, да, само че Хайдук продаде единствено един футболист от главния състав – капитана Нижич, и то след нашите мачове”, сподели треньорът.
 Локомотив (Пд) - Левски 0:0 През уикенда Левски излиза против абсолютния дебютант в елита Витоша (Бистрица), а крайният излаз може да се окаже решителен за бъдещето на Митов в Левски. “Мачът против Витоша щял да бъде последният ми тест? Аз не мисля по този метод, сготвям се за дуела. Ръководството би трябвало да реши. Не би трябвало от един мач да ти зависи ориста. Един мач може ли да ми промени вижданията като треньор? Нали помните като пристигнах и бихме ЦСКА единствено ден по-късно? Помните каква беше еуфорията, а после… Да, резултатите пазят треньора, в това няма спор. Аз акцентирам повече върху визията за бъдещето на Левски. Ако желаех, нямаше да спра да пущам тези играчи, за които се знаеше, че няма да възобновят договорите си. Щях да се вардя мене си и щяхме да победим в много от мачовете, в които не го сторихме. Това обаче нямаше да бъде вярно. За мен е значим Лески и бъдещето на Левски. От доста години клати – и като тим, и като цяло. Едно и също си повтаряме всяко лято, всяка година. Затова би трябвало промяна”, счита Митов.

“Нормално е (б.р. - Боримиров да е бил отчаян след мача с Локо (Пловдив). Като не победиш, е обикновено всеки да бъде отчаян. Не сме изгубили, само че този тим трябваше да го победим. Спор няма. Говорихме с Боримиров, той сподели, че всичко си е както досега. Аз му споделих, че каквото и решение да се вземе, ние с него се познаваме от много години, няма да си трансформира мнението. Той застана зад тила ми във значими моменти. Каквото и решение да се вземе, Боримиров си е в правото като състезателен шеф. Важно е добруването на Левски”, показа досегашният ментор на Септември (София).
 Локомотив (Пд) - Левски 0:0 “Скандиранията за оставка? Не ми е прелестно. Ръководството взема решение. Не мисля, че ще бъдем сюрпризирани от Витоша (Бистрица). Ще се подготвим добре, с цел да не бъдем сюрпризирани. Няма го този синхрон при нас. Видя се и в мача против Локомотив: имаме обстановките, само че не се изиграват до края. Сработване липсва сред звената и обособените футболисти. Ще трансформирам системата за игра дотолкоз, доколкото знам аз за себе си по какъв начин би трябвало да играем. Имам концепцията по какъв начин да играе Левски. Разполагаме с двама положителни нападатели, в неделя ще го покажем”, добави треньорът на " сините "

“Какво желая да кажа на последователите? Всеки си има мнение. Тази игра е за почитателите. Надявам се колкото се може по-скоро да видят тима, който те желаят. Трябва обаче време за това”, приключи Митов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР