Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, даде пресконференция преди

...
Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, даде пресконференция преди
Коментари Харесай

Стоилов: Класирането не ми е интересно, ако Левски не е първи, играчите нямат проблеми откъм условия и финансиране

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, даде конференция преди гостуването на Арда в дуел от 24-ия кръг в efbet Лига тази неделя, 19.03, от 14:30 часа.

„ Илиян няма да може да вземе присъединяване в мача. В средата на другата седмица ще бъде възобновен. Пропусна към този момент два мача, отпадна и от националния. Роналдо имаше позитивен тест за КОВИД, отсъства от 3 тренировки. Днес към този момент е с негативен тест, ще взе участие в тренировката и се надяваме всичко да е наред за мача. Има кой да играе на позицията на Роналдо, не е ужасно. Макар че за нашия тим всеки отсъстващ футболист е голяма загуба. Тези играчи в атакуващ проект при нас са доста малко. Имаме по-голяма конкуренция в линията на отбраната “.

„ Мачът на следващия ден е отлична опция за нашия тим. Арда увеличи извънредно равнището си, играе комбинативен, атакуващ футбол. Прави усещане с организацията си и метода на игра. За нас е отлична опция да покажем какво можем на терена. Футболистите ще имат добър тест преди дългата пауза. Очаквам от футболистите да играят на оптималните си благоприятни условия, да отговорим по най-хубавия метод и най-важното е да наложим нашата воля и нашия жанр на игра на терена. Няма къде да търсиш огромни проблеми в играта на Арда. Искам моят тим да играе на максимума от опциите и да наложи волята си “.

„ Ако има дузпа, ще забележим съгласно хората, които са на терена, ще вземам решение в последния миг кой да изпусне. Когато изпуснахме в предишния мач, не се оказа съдбовно, успяхме да компенсираме. Имало е мачове, в които са били съдбовни. Миналата година бяха камшик. Опитваме да се подобряваме, само че още не се получава по най-хубавия метод. Левски загуби мачове на дузпи, които можеха да трансферират тима в исторически проект – да вземем трофей или да продължим в евротунирите. Важен съставен елемент са “.

„ Най-важно е тимът да затвърди успехите и то против доста мощен съперник. Не се вглеждам в класирането, тъй като Левски като не е на първото място не е чак толкоз забавно. Ние сме много надалеч от челото. Важното е да трупаме победи. Трите точки се явяват постоянно златни в тази сгъстена група от тимове. Добра игра с победа – по този начин чакам последователите още веднъж да са на стадиона. Трябва да стигнем до крайните си сили и благоприятни условия, с цел да спечелим в Кърджали. Иначе можем да имаме проблеми “.

„ Футболистите всичко име е наред откъм условия и финансиране, тъй че би трябвало да мислят единствено за представянето си на терена. Техен ангажимент е Левски да побеждава. На футболистите о на тима ангажимент е да радва хората, да държи ентусиазма. Всички други проблеми са решими “.

„ В линията на отбраната нашият тим би трябвало всеки мач устойчиво както в последните, тъй като качествата на играчите са извънредно високи. От четиримата, трима са национали. Очаквам от тях да играят доста по-добре, те могат. Въпреки че последните мачове приключваме съвсем без състояние пред нашата врата. Има къде да се развиваме. Искам поредност от 30 мача да се оправят добре, тогава ще съм удовлетворен “.

„ За офертите към играчите – не е непозната обстановка за всички нас. Като работа сме го правили и преди. Имаме диалози с всеки състезател. Обясняваме му каква тъкмо е истината. Клубът прави нужното, с цел да може под някаква минимална форма да задоволим ползите на играчите. Най-доброто нещо в този тим е, че той е извънредно млад. Играчите имат огромен небосвод пред себе си и е доста по-лесно да разговаряш с тях, когато знаеш, че в случай че не създадат трансфер през днешния ден няма да е съдбовно. Както беше с Георги Миланов. По-лесно е с младите играчи. Те имат и много проблеми за почистване. Много постоянно някои отиват в Европа недообучени и те се връщат бързо. Аз би трябвало да ги приготвя за провокациите. Трябва да се развиват “.

„ Петрис има положителни прояви. Но той пропусна и предната подготовка. Има много още къде да работи. Има съставни елементи, които би трябвало доста да усъвършенства, с цел да стане от европейска класа. Но във всички мачове се старае извънредно доста, играе с нужната експанзия и нужното предпочитание. Досега той е изчистил доста дребна част от нещата. Сега всичко е наред, към този момент би трябвало да играе и на по-добро равнище. Ако тренира, продължи с образованието си, а не слуша ласкавите слова, а бръкнем в проблемите, с цел да ги почистим, може да е един от положителните бранители в Европа “.

„ Джавад е извънредно млад. Нов клуб, нова конюнктура, под огромно напрежение, под огромен напън са постоянно играчите на Левски. Старае се доста. Има нужното равнище и качества. Скоро време ще може да стартира и титуляр. Там имаме сериозна конкуренция. Попадна в точния миг в точния тим. Има време за акомодация, с цел да доразвие качествата си и ще получава шансове “, съобщи Стоилов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР