Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги очаква тежък мач за

...
Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги очаква тежък мач за
Коментари Харесай

Индзаги за Порто: Очаквам здрава битка, в последните години италианците страдаме с тях

Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги чака тежък мач за своя отбор против Порто в срещата-реванш от осминафиналите на Шампионската лига на следващия ден. Италианците завоюваха първия мач вкъщи с 1:0 с гол на белгийския нападател Ромелу Лукаку. Въпреки че има преимущество от първия дуел, Индзаги призна, че има още доста работа за извършване.

" Знаем, че се изправяме против първокласен тим. Видяхме ги в първия мач, те са мощни в обстановки един на един. Знаем статистиката на Порто, италианците постоянно са страдали против тях през последните години, само че ние се подготвихме по най-хубавия вероятен метод, уважавайки Порто и на първо място фокусирайки се върху себе си ", сподели той на конференция преди дуела.

" Това ще бъде доста огромен мач сред два тима, които изцяло заслужиха да бъдат тук, откакто преодоляха две съществени групи. Утре ще има същинска борба. Знаем, че можем да създадем огромна крачка и да преминем осминафиналите. Не се е случвало от доста време и желаеме да отидем в идната фаза. Реваншът ще бъде още по-голямо предизвикателство, ще ни е нужна централизация, тъй като се изправяме против тим, който е привикнал с сходни мачове ", добави Индзаги.

" Нерадзурите " ще желаят да се върнат към успехите, откакто позволиха загуба с 1:2 от Специя в Серия А в петък. Интер завоюва единствено един от последните си три мача след първия дуел против срещу Порто в края на февруари.

" Когато нещата се объркат, виждате единствено отрицателните аспекти. Но ние сме втори в Серия А след Наполи, играем на полуфинал на Купата на Италия и имаме осминафинален мач-реванш в Шампионската лига. Така, че би трябвало да продължаваме напред ", сподели експертът.

Индзаги беше запитан за положението на Лукаку, който вкара единствения гол за Интер в мача против Специя от дузпа от 83-ата минута.

" Имам подозрения, ще преценява в последния миг за офанзивата, имам и Кореа. Ще забележим по какъв начин ще се развие обстановката ", сподели той.

Треньорът даде настояща информация за Милан Шкриниар, който не е играл за Интер от първия мач против Порто, откакто получи контузия по време на дуела.

" Шкриниар беше навън от две седмици и половина, през днешния ден той организира първата си пълноценна подготовка. Знам какво е направил, с цел да бъде разполагаем за този мач. Той е страховит футболист, само че отсъства повече от 15 дни ", сподели Индзаги.

Автор: Ива Кръстева/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР