Старши треньорът на дубъла на Левски – Елин Топузаков, даде

...
Старши треньорът на дубъла на Левски – Елин Топузаков, даде
Коментари Харесай

Топузаков: Виждам искрата в очите на футболистите, очаквам Левски да победи ПАОК

Старши треньорът на дубъла на Левски – Елин Топузаков, даде особено изявление за предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT , в което приказва за идното завръщане на Левски в евротурнирите.

Както е известно, „ сините “ се изправят против гръцкия ПАОК във втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите в четвъртък от 20:00 часа, като първия мач е на „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “.

Топузаков разкри какво е настроението в отбора на Левски преди огромния конфликт, даде препоръки на футболистите на Станимир Стоилов, както си напомни и триумфите с обичания клуб в Европа.

„ Не единствено че желая, само че съм уверен, че ще видя един въодушевен Левски. Трябва да играе с хладна глава и с разсъдък, тъй като тимът на ПАОК е много съществено име и като качества, и като характерности. Сигурен съм, че Станимир Стоилов и щабът му ще създадат всичко допустимо Левски да наподобява като тим, който знае и може да реализира задачата си, която си я е сложил “.

„ Възможно е, несъмнено. Когато има симбиоза сред аудитория, тим и треньор, Левски постоянно е реализирал триумфи. Да, ПАОК е съществено име, само че мачът не е почнал, а има и реванш. Левски не може да бъде отписван против нито един тим. Така че се съм сигурен, че ще създадат всичко допустимо по силите си и опциите си, естествено, надяваме се и шансът да е малко нас, с цел да имаме спортно благополучие и да реализираме добър турнирен резултат в първата среща “.

„ Най-важното е да съблюдават тактическите инструкции на Станимир Стоилов и неговия щаб. Оттам нататък да бъдат по-смели и да не се тормозят от възможни неточности, тъй като всеки ги прави. Друго е да заловен вълната и страстта на публиката, която ще бъде компактно зад тях и това е неизразим допинг за тях. Така че горещо сърце и студен разсъдък “.

„ Това да играеш пред цялостни трибуни е може би най-голямата страст във всеки един футболист. Надявам се, че те ще вземат единствено позитивната страна и няма да има терзание, напрежение и вдървеност в техните дейности. Да покажат своите качества и като характерности, и като тим. Сигурно е, ч ще има и сложни моменти против тим като ПАОК, само че не би трябвало да се предаваш в никакъв случай и до последния съдийски сигнал Левски има късмет и аз съм сигурен, че можем да реализираме добър резултат в първия мач “.

„ В европейските мачове не толкоз би трябвало да има мотивация, тъй като футболистите са задоволително стимулирани. Още повече, че напоследък липсват тези мачове и против съперник като ПАОК мисля, че няма потребност от мотивация. Даже в противен случай – може би би трябвало да се успокоят играчите и да не бъдат превъзбудени на прекомерно доста страсти, тъй като това не е добър консултант. От друга страна, в шампионата сигурно имат потребност от мотивация. Още повече, че в този момент със спечелването на Купата подвигнаха равнището и летвата на упованията към тима. Със сигурност би трябвало много повече мотивация в шампионата, в сравнение с в евротурнирите “.

„ Не мога да върша съпоставения. Бяха разнообразни времена, разнообразни генерации. Но се вижда мотивацията, упоритостта и искрата в очите на тези футболисти, които са жадни за триумфи да покажат своите благоприятни условия и да продължат да натрупат славни победи на името на клуба, е налице “.

„ При цялостни трибуни на „ Георги Аспарухов “ и мачовете, които играхме по време на нашето потомство, има много прилики. Аз особено от тогавашния мощен интервал в евротурнирите не мога да отлича един мач, само че доста са спомените. Олимпик Марсилия, когато победихме тук много мъчно и сладко. Дори един Динамо Букурещ, който беше страховит и първенец на Румъния, ги победихме с 1:0. Оксер също мога да загатна. Пред претъпкани трибуни на „ Герена “ постоянно сме реализирали малко по-трудни и измъчени, само че въпреки всичко победи, които са радвали сърцата на всички левскари “.

„ Наистина, не съм по прогнозите, само че чакам Левски да бъде, без значение от цифровото изражение “, съобщи Топузаков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР