Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев смята, че тимът

...
Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев смята, че тимът
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Баражът е наградата, която ще преследваме

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев счита, че отборът справедливо завоюва 7-ото място в Първа лига след 2:2 и продължения против Локомотив Пловдив в плейофния реванш. Специалистът регистрира слабото начало на „ моряците” под тепетата и изясни, че то би трябвало бъде обеца на ухото преди идния бараж за Лига Европа.

В него варненци ще срещнат третия в крайното класиране, където понастоящем се намира отборът на Левски. Именно това е противникът, който Илиев чака на 24-и май, въпреки че Берое също има късмет да се пребори за третата позиция.

„ Ние не влязохме добре в мача. Локомотив бяха по-добри, по-агресивни. Казах още преди двете срещи, че в случай че не реализираме прекрасен резултат във Варна, мъчно ще се играе на „ Лаута””, сподели Илиев. „ Това го потвърди първото полувреме. През второто полувреме към този момент бяхме по-добре. В продълженията стояхме и по-добре физически. С това, че разделихме две полувремена, а продълженията бяха в наша изгода, считам, че справедливо продължаваме.”

„ Огънахме се под натиска на аудитория и съперник. Това не е добре за нас. Ако желаеме следващата година да играем по-добре, би трябвало да се оправяме с такива обстановки. Позитивното е, че прекосяване. Негативното е, че не влязохме добре и се огънахме под натиска. Другият минус е, че в този момент играхме 120 минути и ще се приберем вкъщи рано сутринта, а след това ни чака ново пътешестване (за баража за Лига Европа – б.р.).”

„ Не чакахме толкоз нападателно начало на Локомотив и поддадохме. Много е мъчно да се промениш за 5-10 минути на терена, когато всичко е против теб. Добре беше да забележим такава обстановка, с цел да преценим на кои хора може да се разчита. През идната година ще желаеме да повишим равнището освен като класиране, само че и като футбол.”

„ Не е чак толкоз огромна крачката. Когато поех тима, той имаше компликации от душевен темперамент, беше затормозен, в недобра обстановка. Това ни се отрази. Не сме създали огромна крачка. Вдъхнахме може би повече самонадеяност у футболистите, накарахме ги да повярват в себе си. Беше значимо и да се подредим като тим, тъй като прекомерно елементарно допускахме голове. Имахме проблеми с крайните бранители. Сега повишихме равнището, може би с към 30 %. Можем повече. Трябва да го имаме поради, с цел да не бъдем още веднъж неприятно сюрпризирани за в бъдеще.”

„ Чака ни сложен мач в баража, тъй като караме сезона с едни и същи хора. Няма да е леко, само че както споделих първоначално – това е премията: от едната прекаленост, която беше да се борим да не изпаднем, в този момент ще гоним Лига Европа. На „ Герена” имат футболисти с качества. Ще се опитаме да играем добре подредени и да не повтаряме грешките от Варна.”

„ Няма по-специални страсти против Левски. Доста тимове съм водил. Няма да има страсти. Основното ще е да изиграем добър мач и в случай че можем, да се класираме за Европа. ”

„ Аз се изненадах от доста неща, когато поех тима, освен това неприятно. Признавам си. Като точки и развиване имахме действителни шансове за първата шестица, само че от доста неща се изненадах отрицателно. На моменти бях шокиран от много неща. Постепенно работата беше да се успокоим и да стартираме да играем футбол. Нямаме халф, който да излиза и да рита противника цялостен мач, а не съумявахме да си подаваме. Успяхме в последна сметка да използваме мощните страни на нашите футболисти”, приключи Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР