Старши треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел, отказа да

...
Старши треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел, отказа да
Коментари Харесай

Тухел: Трето поредно отпадане на 1/4-финалите в ШЛ не е признак на криза

Старши треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел, отхвърли да одобри за оправдани рецензиите, че за трети следващ сезон тимът не съумява да прескочи етапа на 1/4-финалите в Шампионската лига. По-рано тази седмица баварците бяха отстранени от британския първенец Манестър Сити с общ резултат от 1:4.

„ Напълно съм склонен, че е проблем, когато тимът за трета поредна година не стига даже до полуфинал в шампионата за Купата на Германия. Но пък трето следващо отпадане на 1/4-финалите в Шампионската лига не е симптом на рецесия. Поне аз по този начин схващам нещата. Не би трябвало да забравяме, че съпоставяме себе си с Европа. Не считам за удачно елиминиране на тази фаза в ШЛ да бъде одобрявано за проблем. Ливърпул и Арсенал пък даже не бяха на 1/4-финалите, а и те са огромни клубове “, разгласи Тухел.

Thomas Tuchel: " I can absolutely understand that 3 years without a semi-final in the DFB Pokal is not enough. But the quarter-finals of the Champions League three years in a row is not a crisis. We don't have to question everything. There's always a sense of being realistic "
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia)
В миналите два дуела със Сити направи усещане, че Томас Мюлер по този начин и не попадна в стартовия състав, без значение че е титуляр в мачовете от Бундеслигата.

„ Лично аз съм му огромен почитател. Томас несъмнено е футболист от международна класа. Но въпреки всичко аз усетих, че тези две срещи просто не бяха неговите, тъй като не отговаряха изцяло на неговите характерности като състезател. При всички други разновидности имаше огромен късмет той да стартира от първата минута. Ето за какво би споделил, че всеки различен мач би бил неговият “, обоснова се наставникът.

Треньорът беше помолен да разяснява и слуховете за идно освобождение на изпълнителния шеф Оливер Кан, който медиите сочат като евентуална изкупителна жертва за неубедителния сезон на Байерн.

„ Вярвате ми или не, въобще не чета какво се написа. Идвам тук в базата заран рано и чувствам една спокойна атмосфера. Опитвам се да въздействам единствено върху нещата, върху които мога. Няма по какъв начин да въздействам върху такива, върху които не мога. Моята работа дружно с Оли (б.р. - Оливер Кан) и Брацо (б.р. - Хасан Салихамиджич, спортният шеф на Байерн) е спокойна и ориентирана към реализиране на задачите ни. Ясно е, че не сме задоволени, само че пък при диалозите ни е налице доверие. Нищо не се е трансформирало “.

На баварците към този момент им остана да се борят единствено за купата в Германия, където шест кръга преди края имат преднина от единствено 2 точки на върха пред втория Борусия Дортмунд. Тази събота мюнхенци гостуват на някогашния отбор на Тухел Майнц 05, който няма загуба в последните си девет мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР