Старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски говори на съвместна

...
Старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски говори на съвместна
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Светът не свършва с една победа или загуба, но започва с връщнето на ЦСКА - Левски!

Старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски приказва на взаимна конференция преди Вечното дерби. Левски и ЦСКА се изправят един против различен в първия конфликт между тях от 13 години насам в понеделник от 19:00 часа в зала " Универсиада ".

" Когато преди два-три дни ми споделиха, че ще даваме взаимна конференция, бях леко шокиран, тъй като такова нещо до момента не сме правили, камо ли сред ЦСКА и Левски. В първия миг не реагирах добре. Нас ни чака борба, а ние ще седнем на една маса дружно. Как ще го възприемат хората и почитателите... Казах му на Любо Пенев и той не повярва. Замислих се, че има нещо доста по-голямо от някаква борба и съревнование. Това е спортът, феърплея - нещо по-важно от успехите и загубите. Те се случват и са се случвали.

Имам и доста победи, и доста загуби в такива дербита. Светът не свършва. Но светът стартира, когато се връща нещо хубаво. 13 години не са по никакъв начин малко. Тогава имаше играчи, които започваха като юноши, а в този момент към този момент са се отказали или са ветерани. Това е добър знак за почитателите, с цел да покажем, че нещата са естествени и човешки. На терена е борба, извън не. Отвън сме другари, както би трябвало да бъде. Ние не сме футбол. Ние имаме искания да се считаме за образован спорт и сме такива.

И двата тима не сме в такова положение, което им приляга като име. Не сме някакви суперсили, нито водачи, нито любимци за медали. Пресконференции дават най-големите тимове, пък ние толкоз огромни ли сме? След това си споделих " за какво пък не, ние сме ЦСКА, те са Левски ". Няма нищо срамно, а оказваме помощ и на популяризацията на спорта.

При нас спорен е Венци Петков. Все отново има още три-четири дни. В последния миг ще решим дали ще бъде в състава и какъв брой ще играе. Другите до този миг са здрави.

Доста хора от Левски пристигнаха при нас. Има двама играчи и медицинският щаб. Бях се огледал и в Асен, и Златин, само че те имат фенски изкривявания към Левски. Затова не посмях да приказвам с тях. Също и към Митко Ангелов имам полза, само че не желая да греша нещата. Това в границите на шегата. Нормално в новия тим на ЦСКА да има играчи от Левски. В София нямаше различен тим.

За да мога да работя със успокоение в ЦСКА, изключителна роля има това, което Чакмаков и Гергов са създали. Без юношите нямаше да го има този тим. Изключително значими нещо е детската школа. Без да се гради изпод, няма по какъв начин да стане ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР