Старши треньорът на баскетболния Олимпиакос Йоргос Барцокас използва момента по

...
Старши треньорът на баскетболния Олимпиакос Йоргос Барцокас използва момента по
Коментари Харесай

Барцокас: В европейския баскетбол страдаме заради това, че няма достатъчно местни играчи на най-високо ниво

Старши треньорът на баскетболния Олимпиакос Йоргос Барцокас употребява момента по време на финалната четворка в Евролигата в Каунас, Литва, с цел да разяснява кой съгласно него е главният проблем на европейския баскетбол.

По мнение на гръцкия експерт сега в Европа се следи спад на произвеждане на локални играчи, които да играят на високо равнище в тимовете в Гърция, Испания, Русия и други мощни шампионати.

" Ако имаш няколко вътрешни играчи, те общо казано схващат културата на клуба. Те могат да показват този клуб малко по-добре от всички останали. От друга страна има липса на продукция на нови локални състезатели, най-малко според мен. Това сигурно важи за гръцкия баскетбол. Работил съм в Испания и Русия, и мисля, че това е огромен проблем в цяла Европа сега. Децата се интересуват повече от това да са пред преносимия компютър по през целия ден, вместо да излязат и да играят баскетбол да вземем за пример. Само огромните гении се концентрират върху баскетбола и тогава отиват в НБА ", съобщи Барцокас на конференция преди конфликта за купата против Реал Мадрид.

Барцокас разкри още, че с цел да бъде сполучлив един тим единственото по-важно от това да има задоволително локални състезатели е в отбора да има построена една основа от седем-осем баскетболисти, които са играли дружно дълго време.

" В европейския баскетбол страдаме поради това, че няма задоволително локални играчи на най-високо равнище. В последна сметка, даже повече от това да имаш много локални баскетболисти значи, когато имаш състезатели, които дълго време играят за клуба. Трябва да изградиш една основа от играчи - шест, седем или осем, които да играят дружно дълго време. Тогава те се познават чудесно и знаят по какъв начин да играят дружно. И по-късно можеш да добавяш някои късчета, когато е належащо ", разяснява още опитният ментор.

В неделя вечер (21 май) Георгиос Барцокас ще се стреми към своя втори успех в конкуренцията след този през 2013-а година, когато той още веднъж бе отпред на Олимпиакос, а любопитното е, че във финала противник на гръцкия гранд още веднъж беше Реал Мадрид.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР