Старши треньорът на баскетболния Левски Димитър Ангелов е недоволен от

...
Старши треньорът на баскетболния Левски Димитър Ангелов е недоволен от
Коментари Харесай

Димитър Ангелов: Съдийството в България е на много ниско ниво и това пречи на баскетбола

Старши треньорът на баскетболния Левски Димитър Ангелов е неудовлетворен от съдийството на мачовете в България. Наставникът бе отчаян, макар че " сините " се постановиха над Спартак Плевен с 82:69 (19:21, 26:17, 12:17, 25:14).

" Искам да поздравя тима на Плевен, който игра мъжки и се бори. Поздравявам и моя тим за метода, по който игра и преодоля външните фактори. По мотив моето изпъждане - стига се до две механически нарушаване на пейката и аз трябваше да напусна. Аз доста време мълчах. Говорих с господин Глушков преди два дни и му обясних защо става въпрос. След мача с Пловдив загатнах, че съдийството е извънредно неточно. Аз не замлъквам, дано ме глобят. Същото се случи в мача с Рилски състезател, преглътнахме го. Срещу Спартак мина всевъзможни граници. 

Когато беше ерата на Лукойл, всички тимове скачаха против нас и пускаха заявления за съдийство и подпиране. Лично аз ще приготвя видеото. Съдийството в България е на доста ниско равнище и това пречи за развиването на баскетбола. Трябва да се вземат съществени решения. Не може в Балканската лига да се свири съвършено, а тук в съвсем всеки мач да има такива неща. 

Не съм прочувствен, тъй като това от дълго време го мисля. Критерият не е идентичен. Не може в единия мач да играем твърдо, а в другия – меко. За да си оправим баскетбола, би трябвало да си оправим съдийството. Това е мое персонално мнение на база опита ми към този момент 25 години в баскетбола “, съобщи Димитър Ангелов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР