Старши треньорът на Арсенал Микел Артета постигна най-важната си победа,

...
Старши треньорът на Арсенал Микел Артета постигна най-важната си победа,
Коментари Харесай

Артета: За една седмица победихме двата най-добри отбора в света

Старши треньорът на Арсенал Микел Артета реализира най-важната си победа, откогато е отпред на тима. " Топчиите " надделяха с 2:0 Манчестър Сити и се класираха за финала на ФА Къп, а испанецът записа персонален успех против Джосеп Гуардиола, на който до неотдавна беше асистент при " жителите ".

" Изпращаме невероятна седмица, в която победихме двата най-хубави тима в света - Ман Сити и Ливърпул. Такива неща не се случват всеки ден. Жалко е само, че не можем да споделим насладата си с почитателите ", съобщи разчувстваният Артета след дуела.

" Които и футболисти да са на терена, аз вярвам на всички в отбора. Направихме някои промени, които се оказаха сполучливи. Трябваше да действаме проведено и да не оставяме свободни пространства. Така се играе против Манчестър Сити. Те нямат равни във връзка с позиционната игра. В някои обстановки загубихме топката в невралгични зони, само че не бяхме осъдени ", проучва насатвникът на Арсенал.

" Поздравявам моите футболисти. Отношенията сред тях са отлични и всички имат вяра в това, към което се стремим ", акцентира Артета.

" След мача пожелах триумф на Гуардиола. Обичам го и нищо не се е трансформирало ", сподели още испанецът и добави, че се надява днешният мач да е убедил Пиер-Емерик Обамеянг, че Арсенал се развива и си коства да остане в тима.

" Топчиите " ще научат противника си във финала след утрешния конфликт сред Манчестър Юнайтед и Челси. ФА Къп 1/2 кръг, събота 18 юли  Арсенал 2:0краен резулат  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР