Старши матрос Иван Петков е най-добрият матрос на ВМС за

...
Старши матрос Иван Петков е най-добрият матрос на ВМС за
Коментари Харесай

Наградиха най-заслужилите военни моряци

Старши матрос Иван Петков е най-хубавият матрос на Военноморски сили за 2017 година Турбинистът на фрегатата „ Дръзки ” бе отличен с влиятелната премия, която списание „ Клуб Океан ” връчва годишно на най-заслужилите военни моряци.

В категорията старшина/офицерски претендент бе отличен командирът на моторен катер „ Георги Раковски ” офицерски претендент Андрей Петров.

Командирът на минен ловджия „ Цибър ” капитан III сан Лъчезар Иванов бе приет за офицер на годината. Екипаж на годината стана този на базов миночостач „ Шквал ” с пълководец капитан III сан Йордан Йорданов. Екипажът на този транспортен съд печели наградата за повторно след 2005 година

Като граждански чиновник от Военноморски сили на 2017 година бе отличена Кремена Койчева от Главния щаб на военноморския ни флот.

На наградените бяха връчени грамоти. Отличените самостоятелно получиха ръчен часовник, а екипажът - спортно имущество.

Наградите на морско списание „ Клуб Океан ” се връчват за 16-а поредна година. Номинациите са на Военноморски сили.

„ Зад гърба на флота е една година, която беше изпъстрена с какво ли не. С хиляди аргументи да бъдем горди, а усмивките да греят по нашите лица. Имаше обаче моменти, в които обидата горчеше в устата ни. Имаше дни, когато тъгата ни стягаше гърлата. Имаше дни, когато удовлетворението беше напълно обзело нашите души и даваше крила да продължим напред.

Но не е имало нито един случай и нито един мотив флотът да се срами и нито една причина да бъдем с наведени глави. За следващ път, във напредък и провокации, флотът сподели, че е на равнище, което изисква България от него. Че почтени мъже и дами служат на българските Военноморски сили ”, съобщи в речта си по време на церемонията за награждаване командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР