Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун наскоро изрази загриженост

...
Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун наскоро изрази загриженост
Коментари Харесай

Биткойн: Анализатор алармира за предстояща корекция

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун неотдавна изрази угриженост пред вложителите по отношение на последствията от последната промяна на Биткойн.

В известие в обществената медийна платформа X, той уточни, че издигането на криптовалутата в интервал на съвсем несъществуващи лихвени проценти може да сътвори провокации, когато централните банки стартират да обръщат посоката на разхлабените си парични политики.

Според Макглоун неотдавнашният спад в цената на Биткойн , даже в изискванията на евентуално утвърждение за бъдещи борсово търгувани фондове (ETF) за спот пазарите, може да е сигнален знак за идна рецесия на ликвидността.

Анализирайки обстановката, излиза наяве, че защото лихвените проценти стартират да се повишават, до момента в който криптовалутите заемат видно място във финансовия пейзаж, Биткойн демонстрира признаци на низходяща наклонност. Криптовалутите навлязоха в неповторима ера на политика на нулеви лихвени проценти и бързото превръщане на тази политика може да има обилни последствия за техните оценки.

Въпреки възходящата опция за утвърждение на спот Биткойн ETF в Съединени американски щати и постоянното показване на фондовия пазар, BTC означи 15% спад през третото тримесечие, до 6 септември. Този спад може да се пояснява като ранен симптом за забележителна икономическа промяна, отразяваща забележителния скок и последвалото стесняване на ликвидността.

При неотдавнашното развиване на събитията правосъдно решение задължи Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) да преразгледа позицията си по отношение на одобряването на заявката на Grayscale за основаване на ETF за BTC, с цел да се резервира регулаторната поредност.

Данните на Макглоун обгръщат пътуването на Биткойн от $1 до рекордната му стойност от $69,000 – пътешестване, което се случи в интервал на исторически ниски лихвени проценти. Като се има поради този подтекст, наподобява рационално да се чака, че водещата криптовалута може да претърпи корекции на цените, когато лихвените проценти стартират да се покачват.

Очевидната накърнимост на Биткойн може да е отражение на пътя на най-малкото противодействие в отговор на бързо възходящите лихвени проценти.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР