Старозагорската районна прокуратура ръководи разследването по случая от 15 септември

...
Старозагорската районна прокуратура ръководи разследването по случая от 15 септември
Коментари Харесай

От Прокуратурата разкриха подробности за случая с простреляния мъж в Гълъбово

Старозагорската районна прокуратура управлява следствието по случая от 15 септември в Гълъбово, при който млад мъж е бил прострелян .

Сигнал е получен в 23:05 часа на 15 септември в Районното ръководство в Гълъбово. Той е бил за това, че до стената на я зовир „ Розов бунар “ 3 лица са били нападнати от 32-годишния С.А. и е бил създаден изстрел с персоналното и законно притежавано огнестрелно оръжие на 57-годишния Т.Т.

Пристигналият на място полицейски екип е установил, че С.А. е прострелян в региона на корема . Той е бил превозен до болнично заведение, където е осъществена оперативна намеса. С.А. е с фрактура на таза и пострадване на корема .

Незабавно е почнало осъществяването на дейности по следствието – оглед на местопроизшествието и са били разпитани шестима очевидци , като петима от тях са били очевидци на действието.

Свидетелите дават спорни свидетелски показания , от които на този стадий от следствието не може да се направи безспорен извод за механизма на осъществяване на закононарушението. Налице са показания за настъпил спор и сборичкване преди прострелването на потърпевшия.

Назначени са и три химични експертизи за барутнитие частици по облеклата на потърпевшия и от ръцете на С.А. и Т.Т. Балистична експертиза на огнестрелното оръжие и боеприпасите. Техническа експертиза от карта памет на записващо устройство на автомобила.

Химически експертизи на кръв за алкохолно наличие. Три лица са тествани за алкохол и опиати с механически средства и пробите им са негативни.

По-късно в днешния ден се чака да бъдат направени заключенията на балистичната и химичните експертизи от натривките за барутни частици.

На 16 и на 17 септември е изработен опит да бъде разпитан и потърпевшият С.А. , само че същият е декларирал на проверяващите, че не е в положително здравословно положение и не може да даде показания на този стадий.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за правене на правосъдно здравната експертиза след приемане на спомагателна здравна документи и характерни проучвания на потърпевшия след осъществената оперативна интервенция. Да се разпита в процесуалното качеството на очевидец и потърпевш по отношение на всички условия, свързани с предмета на доказване по делото. Да бъде осъществено освидетелстване по повод потърпевшия, като се откри има ли следи върху ръцете от нанесени юмручни удари.

С цел определяне съществуването на дактилоскопни следи върху предадения с протокол револвер, да се назначи дактилоскопична експертиза. Да се открият чиновниците на „ Бърза помощ “ , които са посетили местопроизшествието. Да се разпитат в качеството на очевидци по отношение на случилото се, каква здравна помощ са указали и на кого. Да се извърши още един разпит на част от очевидците . Да се назначи съдебномедицинска експертиза за определяне на характера на телесната щета и във връзка с други лица, които настояват, че са получили пострадвания. Ще се изследват доказателствата и за налична неизбежна защита .

След събиране на доказателства ще се пристъпи към покачване на обвиняване по отношение на отговорното лице. Активната работа по случая продължава.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР