Старозагорската опера ще представи на 31 май от 19 ч.

...
Старозагорската опера ще представи на 31 май от 19 ч.
Коментари Харесай

Денис Черевичко танцува в Спящата красавица

Старозагорската опера ще показа на 31 май от 19 ч. в зала 1 на Националния замък на културата своята приказна режисура на " балета на балетите " " Спящата хубавица " от Чайковски. С този театър примабалерината, хореограф, възпитател и сегашен живописен началник на балета на Старозагорската опера Силвия Томова ще означи 45 години креативна активност в ролята на злата самодива Карабос, научи ДУМА от Вера Банчева, връзки с обществеността на НДК.

Специално за събитието идва министър председател солистът на балета на Виенската опера Денис Черевичко, който ще извърши ролята на принц Дезире. Публиката в Стара Загора към този момент два пъти се е срещала с изкуството на Денис Черевичко в функциите на принц Зигфрид от " Лебедово езеро " и на Базил от " Дон Кихот ". В София ще танцува за първи път. В " Спящата хубавица " очарователният актьор ще си партнира още веднъж с примабалерината Анелия Димитрова като принцеса Аврора, а в останалите основни функции феновете ще видят Клара Ферер (Фея Люляк), Томоки Ишиго (Синя птица), Акари Мориматсу (Принцеса Флорина). Участват още солисти, кордебалет на ДО - Стара Загора.

В спектакъла на " Спящата хубавица " взе участие цялата многонационална балетна натрупа на Старозагорската опера. Постиженията й под управлението на примабалерината и възпитател Силвия Томова са високо оценени от професионалната рецензия, от познавачите и от феновете във всички краища на България и в чужбина.

Балетът " Спящата хубавица " на Старозагорската опера е подложен в типичен жанр, хореографията е въз основата на гениалната интерпретация на Мариус Петипа. Постановката и режисурата са на видния танцьор, хореограф, кино артист и одобрен балетен бизнесмен и учител Андрей Босов. Декорите са на именития български художник-сценограф Иван Токаджиев, а приказните костюми проектира Мария Блажева, за която това е втората режисура на " Спящата хубавица " (през 2004 година е авторка на костюмите за постановката на Националния балет - София).

" Спящата хубавица " е четвъртото огромно класическо балетно заглавие, което има в репертоара си надарената балетна натрупа на Старозагорската опера.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР