Старозагорската митрополитска библиотека вече има изцяло завършен дигитален регистър, съобщават

...
Старозагорската митрополитска библиотека вече има изцяло завършен дигитален регистър, съобщават
Коментари Харесай

Дигитализираха регистъра на старозагорската митрополитска библиотека

Старозагорската митрополитска библиотека към този момент има напълно приключен цифров указател, оповестяват от митрополията. В него са включени всички налични томове, както и броевете на „ Църковен вестник “. Софтуерът е за вътрешно прилагане и задачата му е да улесни читателите при търсене на библиотечни единици.
Фондът на митрополитската библиотека съдържа над 11 500 тома книги - разнообразна профилирана богословска духовна литература, научна и художествена литература. Голяма част от богослужебните книги се нуждаят от възобновяване, тъй като измежду тях има библии и книги с над 100-годишна история. Библиотеката има и всички богословски писания, излезли на български език през последните 20 години.
Библиотекарят дякон Цветан Атанасов обработва и архивира освен екземплярите от библиотечни фонд, а и многочислените писма, кореспонденцията на митрополитите и приветствените адреси през цялата история, които ще бъдат отделени в независим раздел.
Припомняме, че митрополитската библиотеката е изцяло ремонтирана и има ново техническото обзавеждане и нов интериор. Тя е отворена за всички искащи да я употребяват. Работното време е през делничните дни от 8:30 до 17:00 часа и към този момент има дейна и Фейсбук страница. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР