Старостта е неизбежна, а самата мисъл за нея е толкова

...
Старостта е неизбежна, а самата мисъл за нея е толкова
Коментари Харесай

Пет съвета за дълъг живот

Старостта е неизбежна, а самата мисъл за нея е толкоз плашеща, че доста хора заобикалят да го вършат.
 На коя възраст сме най-нещастни
На коя възраст сме най-нещастни

Щастието не е константа

Интересно е откритието, което пристигналите за първи път в боксовата зала вършат, а то е, че когато сме нападнати, това към момента не значи, че ще ни победят. Оказва се, че не всички удари ни застигат. Някои можем да предотвратим, други да отклоним.

Така е и със старостта. Тя е неизбежна, само че доста неща зависят от нас самите. Известният съветски академик биолог Алексей Москалев се занимава години наред с проблемите на стареенето и учи дълголетието. Според него хората могат да живеят интензивно и забавно най-малко до 120 години.
 Снимка 517451

Когато се появяват първите признаци на последователно понижаване на мускулната маса (саркопения), към момента не сме изпаднали в неволя, счита той. В тренажорната зала можем да си я върнем. За проблемите с равновесието и виенето на свят, също има специфични извършения. Дори и за влошената памет има какво да се направи.
 Снимка 517459

Ето и главните пет рекомендации на учения:
Създаване на кръг от позитивно настроени, млади и бодри хора и намиране на повече позитивни външни стимулатори. Физическа интензивност, регулярни тренировки - силови и аеробни. По-често осъществяване на ациклични извършения придвижвания (игри, танци). Спазване на противовъзпалителната диета, която понижава риска от депресии. Редовни извършения за разпъване и подготовка за вестибуларния уред, включително извършения с диск за балансиране.  Кристиан Шени и препоръките от 98-годишния доктор, който към момента практикува
Съвети за жизнен дух и разум от 98-годишен практикуващ доктор

Някои хора отхвърлят да остареят
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР