Старите притчи могат да ни разкажат доста тайни и мъдрости,

...
Старите притчи могат да ни разкажат доста тайни и мъдрости,
Коментари Харесай

За малките камъчета в живота ни и как да се справим с тях

Старите притчи могат да ни опишат много секрети и мъдрости, за които да се замислим. Една от тях ни споделя за един риболовец, който инцидентно освободил духа от лампата и по-късно споделил на спасителя си, че може да извърши три негови стремежи. Рибарят му отвърнал, че първото му предпочитание е да бъде задоволително интелигентен, с цел да може да изберете другите си две стремежи по най-хубавия метод. Духът от лампата се съгласил и извършил това предпочитание на рибаря, а по-късно го попитал и какво друго желае той. Рибарят се замислил за момент и отвърнал на духа от лампата, че няма потребност от нищо друго и му благодарил.

Прочитайки това се замисляме напълно разумно дали от време на време не сме прекомерно користни в желанията си. Реално от време на време едно толкоз малко предпочитание може да значи в същото време толкоз доста. Може би точно в елементарност на нашите дейности и по едно и също време в умереността се крие тайната към щастливия живот. Може би даже ви се е случвало, разхождайки се в парка да ви влезе малко камъче в обувката, като в случай че не го махнете незабавно, то в един миг свиквате с него и това не ви прави усещане.

А в този момент се замислете и върху това, че точно по този начин е и в живота ни, като камъчето символизират дребните проблеми и компликации, с които се сблъскваме. Да, някои от тях ни нараняват повече, а другите по-малко. Вместо обаче да решим тези сложности и да ги изхвърлим от живота, ние просто започваме да привикваме с тях, тъй като по този начин ни е по-лесно, а точно да не се замисляме за това по какъв начин да се оправим с тях.

В един миг тези дребни проблеми стават част от живота ни, като тази отрицателна сила се натрупва като кълбо прежда и завладява живота ни. Но въпреки всичко нашите " обувки " в живота не могат да поместят всички тези камъчета и в един миг тези проблеми ще се стоварят върху нас, а ние тривиално няма да знаем, какво да вършим с тях и по какъв начин да стартираме да разплитаме това кълбо от сложности, които сами сме си основали.

Какви въпреки всичко са тези препъни камъчета?

1. Някои от тях са в мозъка ни и ние сами си сътворяваме сложностите, като даже постоянно не осъзнаваме това, поставяйки се в някакви измислени от нас самите граници. Забравете за предубежденията си и просто се научете да се наслаждавате на живота, елиминирайки всички ваши предубеждения, които ви пречат да се развивате и да се движите напред.

 Как да се оправим с компликациите

2. Дори и несподелената обич може да остави отрицателен отпечатък в душата ни, като с времето тази засегнатост се натрупва, трансформирайки ни в едно огромно кълбо от стрес, яд и напрежение. Бъдете оптимисти и не забравяйте, че някъде там ви чака вашата същинска обич, пускайки предишното ви и сбогувайки се с него вечно. Важно е да живеете тук и в този момент, а не да страдате за предишните ви събития, които действително към този момент даже не можете да измененията. Огледайте се към себе си и оставете единствено тези хора, които същински държат на вас и ви обичат.

3. Безполезният прочувствен багаж, който трупате в себе си, също ви дърпа обратно и ви пречи да разкриете целия си капацитет пред света, който имате. Дори и материалните неща, с които се затрупваме в дома, които даже не ни трябват, са също спънка за мислите ни, като те безусловно задръстват нашето витално пространство. Често тези покупки са свързани с разнообразни задължения и тези финансови компликации единствено в допълнение усложняват живота ни.

4. Малките и даже невидими от време на време камъчета като мързелът или безразличието в избрани моменти могат ни пречат доста, като даже и да ни вкарат в депресивно положение и незаинтересованост към всичко към нас. Това е като дребна лавина, която с времето усилва размерите си и резултатът от нея към този момент е пагубен за нашия нравствен и прочувствен свят.

Старайте се да не натрупвате тези камъчета в живота ви, а още с появяването им да ги елиминирате и да се справяте с тях. Освободете мислите в мозъка си и и пространството в дома си за новите страсти и прекарвания, давайки опция на щастието да посети и вас.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР