Стареенето на човешкия е неизбежен процес, който понякога може да

...
Стареенето на човешкия е неизбежен процес, който понякога може да
Коментари Харесай

Мозъкът остарява два пъти по-бавно, ако правите това

Стареенето на човешкия е неминуем развой, който от време на време може да докара до заболяването на Алцхаймер или други типове деменция. Физическата интензивност остава главен фактор, който оказва помощ на мозъка ви да се усеща по-добре, когато сте над 60 години.

Времето лети и тези, които в този момент са на 20 и 30 години, един ден могат да осъзнаят, че не могат да си спомнят името на индивида, който преди малко са срещнали. Това е по този начин, тъй като функционалностите на човешкия отслабват с напредването на възрастта - натурален, само че не толкоз щастлив развой, който може да бъде отчасти преодолян благодарение на тези елементарни препоръки.
свързани новини5432на 16.11.2021
Опитайте се да останете физически активн и

Проучванията демонстрират, че физическата интензивност може да усъвършенства мисленето, да понижи риска от меланхолия и тревога и да ви помогне да спите по-добре. Без подозрение постоянните физически извършения са от изгода за мозъчните ви кафези, само че забравете да вършиме тренировки в нечисти региони, като да вземем за пример натоварени автомагистрали - нещо, за което учените предизвестяват, че може да повреди мозъчните неврони.

Поддържайте здравословно равнище на кръвното налягане

Милиони хора по света имат високо кръвно налягане и то не всеки път се отнася за хората над 60 години. Затова приемете този съвет от учените, които считат, че медикаментите за високо кръвно налягане доста понижават възможностите ви за когнитивен срив.

Джил Ливингстън, професор по психиатрия на възрастните хора в Университетския лицей в Лондон, предизвестява, че при хората с нелекувано високо кръвно налягане " се следи по-голямо изтъняване на самата мозъчна тъкан, което понижава когнитивния запас - това е способността на мозъка да действа добре, в случай че не е повреден ".

Включете червени и жълти чушки в храненето си

Това е потребно за вашите глиални кафези, които от своя страна играят значима роля в редица мозъчни функционалности. Хроничното инфектиране на тези кафези може да докара до редица проблеми, вариращи от меланхолия до деменция.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР