Старата мааза на къща Хиндлиян“ се превърна в изложбена зала

...
Старата мааза на къща Хиндлиян“ се превърна в изложбена зала
Коментари Харесай

Петър Чиновски съживи старата мааза на Хиндлиян

Старата мааза на къща „ Хиндлиян “ се трансформира в изложбена зала и без да ще стана една от притегателните точки на Есенните изложения, които събраха творбите на девет млади създатели на три огромни местоположения в Стария град.



Елегантната постройка с чугунени порти и прозорци, която припомня на параклис, приюти творбите графика и колаж на Петър Чиновски. Навремето в нея стопаните са складирали питателните си артикули и стоката за търговия.



Есенните изложения притеглят като магнит всички посетители на Стария град. Те са в Балабановата къща, в „ Хиндлиян “ и в къща „ Мексиканска графика “. Трите местоположения безусловно гъмжат от туристи. Преходът сред Балабановата и „ Хиндлиян “ е отворен и туристите влизат от единия двор в другия. 



Голям интерес провокират фотографиите на Карина Попова, които са в къща „ Хиндлиян “. Фотосите й припомнят сънища с яхти, пристанища и знакови места във Венеция. Тя излага и авангардна снимка отпечатана върху керамика.



Друга атракция са скулпторите на Валентин Митев, които са в двора на „ Хиндлиян “. Веселите платна на Анжела Терзиева пък са окачени по оградата и стените на Балабановата къща. 



Домакин на изложбите е Общински институт " Старинен Пловдив ", а техен куратор е проф. доктор Галина Лардева.

Снимки от Валентина Биларева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР