Стара Загора. Засаждат 40 дръвчета за 10-годишнината на ЦНСТ Малък

...
Стара Загора. Засаждат 40 дръвчета за 10-годишнината на ЦНСТ Малък
Коментари Харесай

Стара Загора: Засаждат 40 дръвчета за 10-годишнината на ЦНСТ „Малък групов дом“ в града

Стара Загора. Засаждат 40 дръвчета за 10-годишнината на ЦНСТ „ Малък колективен дом “ в Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . През 2017-та се навършват 10 години от основаването на Център за настаняване от фамилен вид „ Малък колективен дом “ в Стара Загора, основан през 2007- 2008 година по план „ Деинституционализация на услугите за деца ” в съдействие на Община Стара Загора и фондация „ АРК ” - България. Целта на плана е да се покаже модел на закриване на огромна институция и създаване на обществена услуга от фамилен вид. От 2009 година ЦНСТ е общинска услуга, която обезпечава дом и грижа за 40 деца от района.
За десетгодишния интервал през ЦНСТ са минали 69 деца, а 17 от тях са осиновени в България и чужбина. 5 са върнати при своите родители и 4 са настанени в приемни фамилии.
Десетгодишнината ще бъде маркирана със засаждането на 40 широколистни дръвчета в квартал „ Железник “, където се намират два от центровете.
Съвместно с Община Стара Загора, административно бюро " Железник ", дръвчетата, подаяние от основателя на Инициатива " Гората.бг " Никола Рахнев, ще бъдат засадени на 17 и 18 ноември от 11.00 часа.
На 21 ноември в 14.00 часа, в зала 2 на Община Стара Загора ще се организира среща на всички, които са съдействали с хрумвания, средства, работа за построяването на нашата обществена услуга, оповестяват от центъра.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР