Стара Загора. За първи път в България Община Стара Загора

...
Стара Загора. За първи път в България Община Стара Загора
Коментари Харесай

Стара Загора: Ученици участваха в лагер „Лидери на бъдещето“ в Старозагорските минерални бани

Стара Загора. За първи път в България Община Стара Загора и Международния юношески център проведоха подготвителен лагер „ Лидери на бъдещето “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Форумът е по самодейност и под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.
В лагера, който се организира на 2 и 3 юли на Старозагорските минерални бани, се включиха четири тима от старозагорските гимназии ГПЧЕ „ Ромен Ролан “, ПГАСГ „ Лубор Байер “, ППМГ „ Гео Милев “ и СУ „ Максим Горки “.
„ Отборите вземат участие в пет типа игри. Едната, която се организира нощес след 24 часа, е интелектуална. След като учениците участваха във вечер на гения с лагерен огън, след среднощ трябваше да изработят мостово оборудване от картон. То обаче би трябвало да издържи прекосяването на топка за голф по него. Идеята е да се види откакто към този момент са изтощени от деня, могат ли още веднъж да работят “, изясни Илиян Илиев, създател на подготвителните игри. И четирите уреди са издържали теста.
Днес всички тимове, които са от по петима участници, трябваше да преодолеят трудностите в четири игри, които съчетават физически и интелектуални качества. В първата трябваше девойки и момчета да преминат по греди, като един от тях е с вързани очи-целта е тимът да откри верния път до края, без да се пада на земята. Другата игра изискваше построяването на количка и преместване на човек с нея. В третата участниците трябваше за сложат капак на нуклеарна бомба и да обезопасят терена. Четвъртата игра включваше прекосяване през минно поле с дъски, като още веднъж единият от тима е със завързани очи. При всяка игра има наблюдаващ от екипа на Международен юношески център.
„ Целта на игрите е да се види какъв потенциал имат тимовете. Дали е допустимо да работят дружно, има ли разногласия, съумяват ли да преодолеят антагонистични връзки и т. н. “, изясни Илиев.
Според уредниците те са посочили лидерски умения, логическа мисъл и креативност, както и умения да работят в екип.
Следващата седмица участниците в лагера ще получат дипломите си персонално от кмета Живко Тодоров, по чиято концепция се организира лагера.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР