Стара Загора. В града се провежда процедура по принудително отстраняване

...
Стара Загора. В града се провежда процедура по принудително отстраняване
Коментари Харесай

Стара Загора: В града се провежда процедура по принудително отстраняване на излезли от употреба автомобили

Стара Загора. В града се организира процедура по наложително премахване на излезли от приложимост коли. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Очаква се до края на деня девет излезли от приложимост автомобила в Стара Загора да бъдат наложително преместени. Техните притежатели не са изпълнили непринудено направените им от общинските служби наставления. Автомобилите ще се съхраняват в центъра за разкомплектоване ДК „ Софтрейд “ (бивш Сплавкомерс). Ако не бъдат потърсени в едномесечен период от притежателите, същите ще бъдат разкомплектовани.
Собствениците на колите са предизвестени публично с писмо, а тези, на които липсват регистрационни табели, са известени посредством слагане на стикер-предписание върху стъклото. Всички коли не са минавали годишен механически обзор отпреди повече от две години.
В Стара Загора наложително премахване на излезли от приложимост коли се прави от към 3 години, през които са отстранени към 70-90 автомобила, изоставени в междублокови пространства, на тротоари, край къщи или паркове. Повечето се отстраняват непринудено от притежателите. Няма наложени наказания на притежателите на излезли от приложимост моторни транспортни средства.
Кампанията е във връзка със заповед на кмета Живко Тодоров. По този метод през последните две години в града са освободени над 100 паркоместа. Досега непринудено отстранените и предадени за разкомплектоване са над 300. Община Стара Загора моли към всички притежатели на излезли от приложимост моторни транспортни средства да ги предават навреме за разкомплектоване, с цел да се освободят повече паркоместа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР