Стара Загора. В двуседмичния срок, считано от 17 юли, за

...
Стара Загора. В двуседмичния срок, считано от 17 юли, за
Коментари Харесай

Стара Загора: Петима са кандидатите за обществен посредник на общината

Стара Загора. В двуседмичния период, считано от 17 юли, за длъжността „ Обществен медиатор на община Стара Загора “ (омбудсман), документи за присъединяване в състезанието са подали петима души – Надежда Георгиева - Николова, Недка Дончева, Мариана Стоилова, Диана Искрева – Идиго и Димитър Нанев. Това стана ясно през днешния ден по време на съвещанието на Временната комисия за избор на омбудсман при разискването на кандидатурите, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора.
Изискванията, съгласно настоящия Правилник за организацията и активността на публичния медиатор са – да бъдат пълнолетни, душевен здрави, неосъждани български жители, с високи морални качества, ползващи се с престиж и почитание в обществото, с непрекъснато местоживеене на територията на община Стара Загора, със приключено висше обучение – просветителна степен „ магистър “, и най-малко 10 (десет) години застрахователен стаж.
След разглеждане на подадените документи, стана ясно, че и петимата претенденти дават отговор на условията и се позволяват до втория стадий на състезанието – изявление. Целта е да се ревизират и оценят познанията на всеки един в правозащитната област и вижданията им за взаимоотношенията сред жителите и локалната власт. Председателят на ВрК Милена Желева разгласи, че събеседването ще бъде на 9 август, от 10.30 часа.
Всеки от членовете на комисията ще прави оценка и класира претендентите въз основа на общото им показване, след което ще бъде направено стимулирано предложение до Общинския съвет, съдържащо имената на първите трима посочили най-хубави резултати. На свое съвещание Общинския съвет ще дефинира спечелилия състезанието за длъжността „ Обществен медиатор на територията на община Стара Загора “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР