Стара Загора. Третокласници от 13-то основно училище Св. П. Хилендарски“

...
Стара Загора. Третокласници от 13-то основно училище Св. П. Хилендарски“
Коментари Харесай

Стара Загора: Третокласници от 13-то основно училище „Св. П. Хилендарски“ в Стара Загора са написали приключенска книга

Стара Загора. Третокласници от 13-то главно учебно заведение „ Св. П. Хилендарски “ в Стара Загора написаха приключенска книга. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Идеята за това се зародила откакто през 2019 година в учебното заведение е издадена кулинарна книга с обичаните, изпитани предписания на възпитаници, предоставени персонално от родителите на децата. Успехът на начинанието въодушевил двама третокласници да напишат и издадат своя лична книга. Малките писатели схващат, че в случай че имат положителни хрумвания и ги напишат, ще могат да разчитат на помощ от учители, с цел да се оформят написаните от тях истории в същинска книга.
Към създателите Лора Русанина и Евгени Генчев се причислява и техният другар Красимир Крумов. Тримата дружно се впускат в едно огромно странствуване, наречено „ Приключенията на Момчето мандарина, Лора и Евгени “.
В книгата герои са самите създатели, които се впускат в цели 10 завършения и една „ последна борба “. Преодоляват се трудности, минават се провокации, освобождават се положителни хора от зли магьосници и какво ли още не. Всичко това е илюстрирано от единия от създателите – Евгени.
„ Изключително впечатляващ е фактът, че държим тази книга в ръцете си заради три аргументи – от една страна, книгата е написана не на ръка или в Word, а в „ Бележки “ на смарт телефон. Цялата връзка сред създателите и учителя, който им спомага, протича цифрово, което е доказателство, че децата употребяват новите умни технологии освен за игри, а и за нещо доста по-голямо и свястно “, уточни шефът Иво Радков.
„ Втората причина е обвързвана с неналичието на редакция на текстовете – имаме книга от деца за деца, без възрастен човек да остави отпечатък от личната си позиция.
Третата причина се крие във обстоятелството, че на възраст от 9 и 10 години създателите на книжката се подреждат измежду най-младите писатели в България, което единствено по себе си е вдъхновяващо “, добави шефът.
Лора, Евгени и Краси дават обещание, че ще има още завършения – заричане, отправено на последната страница от книгата им като самобитно предизвикателство за читателите им.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР