Стара Загора. ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, в партньорство с

...
Стара Загора. ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, в партньорство с
Коментари Харесай

„ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД започна стипендиантска програма за магистри Топлоенергетика

Стара Загора. „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ ЕАД, в партньорство с Община Стара Загора и Технически университет – София, започва взаимен план за изравнително образование и банкет в магистърска стратегия „ Топлоенергетика “. Това оповестиха от пресцентъра на „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ ЕАД . Целта му е да даде опция за надграждане на познания и професионалн реализация в най-голямата топлоелектрическа централа в страната. Успешно миналите изравнителното образование ще имат опция да вземат участие в стипендиантска стратегия на „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ ЕАД. „ От към година работим с Технически университет - София по реализирането на този план. Това е огромен късмет да се учи специалността тук, на място, в Стара Загора. Единствено в Стара Загора ще се прави изнесено образование по образователно-квалификационна степен магистър " Топлоенергетика ". Искаме да подтикваме искащите да работят в енергийния бранш. Завършилите изравнително образование ще могат да аплайват за стипендиантската стратегия на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 ” за записване в магистърската стратегия " Топлоенергетика ". Класирането и опцията по-късно за работа в " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 " ЕАД ще бъдат обвързани с триумфа от образованието, като търсим най-хубавите фрагменти ”, съобщи Диян Димитров – член на СД на „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 ” ЕАД.
В плана ще могат да се включат всички, които са придобили образователно-квалификационна степен „ бакалавър “ или „ магистър “ по следните посоки:
ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ: Машинно инженерство; Електротехника, електроника и автоматика; Комуникационна и компютърна техника; Енергетика; Транспорт, мореплаване и авиация; Материали и материалознание; Архитектура, строителство и геодезия; Проучване, рандеман и обработка на потребни изкопаеми; Металургия; Химични технологии; Биотехнологии; Хранителни технологии; Общо инженерство.
ПРИРОДНИ НАУКИ: Физически науки; Химически науки; Математика; Информатика и компютърни науки.
Занятията ще се организират в IV ОУ „ Кирил Христов “, гр. Стара Загора, по особено направен график и на модулен принцип – три пъти по две седмици в границите на един учебен срок. Срокът за осъществяване на изравнителното образование ще е една година, а на магистърската стратегия – година и половина. Лекциите ще се водят от екип от водещи преподаватели в региона на топлоенергетика от Технически университет – София. Основните дисциплини, които ще се учат, са: Математическо моделиране и оптимизация; Системи и устройства за запазване на околната среда в топлоенергийни обекти; Енергопреобразуващи технологии и системи; Промишлена топлоенергетика; Топлотехнически тествания на уреди в ТЕЦ; Експлоатация на ТЕЦ; Системи за мониторинг и ръководство в електроцентралите; Икономика и мениджмънт на ТЕЦ; Системи и елементи в газотурбинни Топлоелектрическа централа.
Желаещите да се включат в просветителния план би трябвало да показват оригинали и копия на дипломите си за приблизително и висше обучение, попълнена молба-образец, която може да се получи в IV ОУ „ Кирил Христов “ или да бъде изтеглена от интернет страницата на „ Енергомашиностроителен факултет “ (dtnpe.tu-sofia.bg), и разписка за платена такса за разглеждане на документите.
Срокът за подаване на документи в постройката на учебното заведение е от 25 септември 2017 година до 29 септември 2017 година Документи ще се одобряват и в катедра „ Топлоенергетика и нуклеарна енергетика “, каб. 2348 в Технически университет – София, в интервала 15 септември 2017 година – 6 октомври 2017 година Резултатите от класирането ще бъдат оповестени на 10 октомври 2017 година, а началото на образователната година ще стартира на 16 октомври 2017 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР