Стара Загора. Състезатели от 18 страни се борят за медали

...
Стара Загора. Състезатели от 18 страни се борят за медали
Коментари Харесай

Стара Загора: Състезатели от 18 страни се борят за медали на Балканиадата по лека атлетика, което се провежда на стадион „Берое”

Стара Загора. Състезатели от 18 страни се борят за медали на Балканиадата по лека атлетика в Стара Загора, която се организира на стадион „ Берое ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Организатори са Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), Община Стара Загора и Спортен клуб по лека атлетика „ Берое “.
„ След 1985 и 2103 година Стара Загора още веднъж посреща огромното Балканско атлетическо семейство. Постарахме се да осигурим оптимално положителни условия за осъществяване на надпреварата. Нека да преживеем невероятни страсти и да станем съпричастни към този състезателен празник ”, прикани при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
„ Балканската атлетика е горда, че сме още веднъж в Стара Загора. Пожелавам на всички триумф, през днешния ден и на следващия ден, в Берлин и в бъдеще ”, сподели Добромир Карамаринов ръководител на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) и първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА).
След това по традиция представители на Спасителния център за диви животни към „ Зелени Балкани ” в Стара Загора пуснаха на независимост птици, потърпевши и излекувани в Центъра.
Високи резултати бяха реализирани в първия ден на надпреварата. С максимален интерес публиката очакваше тройния скок, където Габриела Петрова бе любимка. Още с първия си скок обаче гъркинята Параскеви Папахристу се приземи на 14.74 м и с персонален връх сграбчи купата. Петрова остана втора с резултат 14.34 метра.
Първата купа за България реализира Инна Ефтимова в бягането на 100 метра. Тя доминираше още на старта и финишира с резултат 11.45 секунди.
Само една стотна раздели Денис Димитров от златото в същата дисциплинираност. Фотофинишът дефинира за победител гръцкия спринтьор Йоанис Нифадопулос, а Димитров остана втори с 10.37 секунди.
С персонален връх от 18.95 м в тласкането на гюле Радослава Мавродиева не остави никакво подозрение в успеха си.
Още два бронзови медала завоюваха българските лекоатлети. На скок дължина Денис Ерадири реализира 7.70 м и се подреди трети на почетната стълбичка.
Със мощно тичане на последния пост Инна Ефтимова изведе щафетата ни на 4х100 метра до третото място след съставите на Гърция и Румъния.
Днес надпреварите не престават. Старозагорци чакат с неспокойствие присъединяване на вицеолимпийската първенеца на висок скок Мирела Демирева, която ще се бори за купата от 19.30 часа.
Очаква се на стадиона да дойдат спортният министър Красен Кралев и международната шампионка за девойки в дисциплината троен скок Александра Начева.
В утринната сесия не престават надпреварите по многобой, а вечерната стартира в 16.00 часа.
Входът за надпреварите на стадиона е свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР