Стара Загора. Със златен и сребърен медал от Олимпиадата на

...
Стара Загора. Със златен и сребърен медал от Олимпиадата на
Коментари Харесай

Стара Загора: Златен и сребърен медал спечелиха Мирослав Минчев и Теодор Танков от Олимпиадата по математика в Сингапур

Стара Загора. Със златен и сребърен орден от Олимпиадата на математическото предизвикателство (Singapore International Math Olympiad Challenge - SIMOC), която се организира в Сингапур от 14-ти до 17-ти юли т.г., се завърнаха Мирослав Минчев и Теодор Танков от Природо-математическата гимназия в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Шестокласникът Мирослав Минчев от Профилираната природо-математическа гимназия " Гео Милев “ завоюва златен орден в самостоятелния шампионат, бронзов орден в отборното съревнование и сребърна купа в комплексното класиране. Сред бронзовите медалисти е Теодор Танков от ПМГ - Стара Загора. за следващ път присъединяване на двамата старозагорски възпитаници в математическата конкуренция стана допустимо с поддръжката на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.
Третото присъединяване на България в влиятелната математическа демонстрация приключи с впечатляващ триумф - 7 златни, 1 сребърен и 6 бронзови медала. Участваха общо 14 възпитаници от 2 до 8 клас, от Стара Загора, Добрич, Габрово, Русе, Пловдив, Варна и София. Те завоюваха това право след извоювани квоти на присъединяване в надпреварата извършено през април в София, Стара Загора и Варна.
В олимпиадата участваха съвсем 1000 възпитаници от 16 страни. Награждаването на спечелилите в третото издание на Сингапурската олимпиада на математическото предизвикателство се състоя в залата на културния център на Сингапурския университет.
Следващото присъединяване на старозагорските математици е в откритото състезание на Азия, което ще се организира от 3 до 6 август в Куала Лумпур - Малайзия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР