Стара Загора. Поддържаме го в посока на това да повдигаме

...
Стара Загора. Поддържаме го в посока на това да повдигаме
Коментари Харесай

Кметът Живко Тодоров: Поддържаме Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, за да повдигаме българския дух и патриотизъм

Стара Загора. Поддържаме го в посока на това да повдигаме българския дух и да възстановим патриотизма изключително на младите българи. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ кметът на Стара Загора Живко Тодоров във връзка 140 години от яростните боеве за Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война. „ Самият паметник символизира непоколебимия дух, твърдостта, решителността на героите, които стоят твърдо там и в никакъв случай няма да изоставен бойното поле. Такъв е и казусът при самите борби. Знаете, че въпреки и неведнъж турските войски да превъзхождат българското опълчение, нашите герои държат до последно и съумяват да спасят Самарското знаме “, разяснява Тодоров. По думите му след опожаряването и окървавяването на Стара Загора те се изместват към Шипка, където българите пък правят различен героизъм. „ Така че това символизира Самарското знаме – непоколебимостта и твърдостта, с която въпреки и давайки живота си, българите посрещат съперника и са подготвени да защитят свободата си “, акцентира той.
Кметът на града добави, че поддържат мемориалния комплекс и всяка година се вършат стъпки за подобряването на положението му. „ Тази година също имаше облагородяване, което беше направено. Както споделих, направихме и художествено осветяване, което вечер всеки, даже и от автомагистрала „ Тракия “, може да види Самарското знаме “, сподели още Живко Тодоров. Той насочи обръщение на съгражданите си във връзка честванията, като ги прикани да бъдат горди, че са наследници на хора, които са били подготвени да се жертват в името на свободата си. „ Има неща, които са доста по-важни от злободневието. Това са непреходните полезности, с помощта на които българският дух се е запазил през годините “, добави градоначалникът.
Люба АЛЕКСИЕВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР