Стара Загора. Пет деца от Детска градина ,,Ален мак получиха

...
Стара Загора. Пет деца от Детска градина ,,Ален мак получиха
Коментари Харесай

Стара Загора: Пет деца от Детска градина ,,Ален мак” получиха награди от международен конкурс за рисунка

Стара Загора. Пет деца от Детска градина,,Ален мак ” получиха интернационалните награди за своите рисунки. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . „ Дойдоха по този начин дълго предстоящите награди от Литва, дойде и признанието за нашия труд от отдалечен Китай “, показа директорката Меглена Бакърджиева.
„ Конкурсът в Литва има за цел да реализира продан на интернационалния педагогичен опит. Представените тематики на тазгодишното присъединяване -,,Християнските празници ” и,,Красотата на родния край ” способстват за развиването на детския интерес към националната просвета и полезностите на родния край “, добави Бакърджиева.
Над 11 000 детски рисунки са взели участие в състезанието в Литва. Шестгодишната Йоана Желева е удостоена с лауреатна премия, а седемгодишната Бетина Драгиева с поощрителна премия.
„ Участието ни в Световното ревю за детско изкуство в Китай, провеждано от Асоциацията за обучение посредством изкуство, беше същинско предизвикателство. За първи път попадаме на интернационален конкурс за детски рисунки в тази част на света. Провокирани бяхме от изискванията и от обстоятелството, че картините остават за фонда на Асоциацията и се употребяват за ограмотяване и работа в разнообразни школи по изобразяване. Заложихме на опита и самочувствието, че има какво да покажем и дадем като познания, които сме получавали и натрупали в годините “, изясни директорката.
Наградените рисунки са на Диляна Кръстева 7 година - второ сребърно място, Славена Иванова 7 г.-избрана със документ, Елвин Хасан 6 година - определена със документ
„ Днес сме извънредно горди от постигнатите резултати и от това, че името на България появи в още една картинна изложба “, показа Меглена Бакърджиева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР