Стара Загора. Пътуващ семинар на тема Социалните предприятия – възможност

...
Стара Загора. Пътуващ семинар на тема Социалните предприятия – възможност
Коментари Харесай

Семинар за социалните предприятия ще се проведе в Стара Загора на 10 септември

Стара Загора. Пътуващ семинар на тематика „ Социалните предприятия – опция за подкрепена претовареност и трудова интеграция на хората с увреждания “, ще се организира на 10 септември от 14.00 до 17.00 часа в Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Той е по план „ Популяризиране на обществената стопанска система и общественото предприемачество посредством осъществяване на проучвания на положителни практики и осъществяване на пътуващи семинари. Проектът е финансиран от Фонд „ Социална протекция “ и планува провеждането на 6 пътуващи семинара в следните градове: София, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Пловдив и Русе, проведени от „ Трудово лечебно стопанство “ ЕООД.

По време на семинарите ще бъдат реализирани срещи с представители на бизнеса и работодатели, както и настоящите обществени предприятия. Ще бъдат показани образци за други положителни практики на европейско равнище, за партньорство сред обществените предприятия и бизнеса, както и опциите на центровете за предпазена претовареност като значимо звено в процеса на обществена и трудова интеграция на хората с увреждания. По този метод ще се подчертава върху позитивите, които общественото предприемачество носи, както и върху обществената интеграция и ресоциализация на хората с увреждания. Целта на семинарите е да се разпространява активността на общественото дружество, да бъдат привлечени сътрудници и съидейници от представители на огромните бизнес организации и компаниите в районите.

Лектори са доктор Марина Стефанова, дълготраен специалист „ Корпоративна обществена отговорност и стабилно развиване “, член на Консултативния съвет по КСО към Министъра на труда и обществената политика; Даниела Пеева – дълготраен специалист „ Корпоративна обществена отговорност и стабилно развиване “, член на Консултативния съвет по КСО към Министъра на труда и обществената политика.

„ Трудово лечебно стопанство ” ЕООД е разрастващо се обществено дружество, профилирано дружество на хора с увреждания. Ние сме едно от дребното в страната сдружения, което към момента реализира терапия посредством труд на хора с ментални проблеми. Основната ни цел е да подкрепяме рехабилитацията и обществената интеграция на хората с увреждания, чрез дейното им включване в трудовия развой. Този тип терапия е способ, чиято съществена цел е консолидиране на индивида и улеснение на ежедневните му действия, нужни и значими за него “, споделят уредниците.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР