Стара Загора. Общо 1401 първокласници ще прекрачат за пръв път

...
Стара Загора. Общо 1401 първокласници ще прекрачат за пръв път
Коментари Харесай

1401 първокласници тръгват на училище в община Стара Загора

Стара Загора. Общо 1401 първокласници ще прекрачат за пръв път прага на учебното заведение в община Стара Загора през образователната 2021/2022 година. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Те ще се образоват в 63 паралелки в 29 учебни заведения на територията на общината. Традиционно най-вече са новоприетите в Основно учебно заведение „ Кирил Христов “, Пето главно учебно заведение „ Митьо Станев “, Второ главно учебно заведение „ П. Р. Славейков “, Шесто главно учебно заведение „ Свети Никола “ и Средно учебно заведение „ Иван Вазов “.

За най-малките възпитаници ще бъде проведено тържествено посрещане, към този момент се приготвят класните стаи за първолаците. Приготвени са учебници и тетрадки, работните места са украсени в разнообразни цветове.

И тази година Община Стара Загора ще зарадва с подарък децата. Те ще получат особено направен музикален диск „ Подадена ръка “ с подбрани и тематични песни от фолклориста Крум Георгиев.

На всеки диск има и обръщение от Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора. „ Скъпи първокласници, през днешния ден вие за пръв път прекрачвате прага на учебното заведение. Подайте с религия и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по светлия път на мъдростта и знанието. Те постоянно ще бъдат до вас и ще ви поддържат. Убеден съм, че всеки ден вие ще преоткривате света към себе си. С помощта на знанията и уменията си вие ще станете още по-добри и умни.
Вярвайте в себе си и самоуверено вървете по пътя на знанието! На добър час и триумф! “, пожелава Живко Тодоров.

През новата образователна година в актуализирани здания ще влязат възпитаниците на Професионална гимназия по компютърни науки и математически разбори “Проф. Минко Балкански “ и Професионална гимназия по електротехника и технологии „ Г. С. Раковски “.

„ Скъпи възпитаници, дано новата образователна година бъде сполучлива и ползотворна. Да открие пред всички Вас нови благоприятни условия за развиване, провокации и забавни хрумвания, които да осъществите с триумф. Бъдете упорити в устрема си да търсите и преоткривате себе си в безграничния свят на познанието. Помнете, че в случай че желаете да вървите напред, би трябвало да бъдете работливи и търпеливи, настоятелен и проведени. Творете, учете, мечтайте самоуверено, с цел да постигнете повече. “, направлява ги в поздравлението си кметът на Общината.

Учебната 2021/2022 ще стартира присъствено за всички учебни заведения, при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и на насоките за работа, дадени от Министерството на образованието и науката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР