Стара Загора. И тази година традиционно силно се представиха децата

...
Стара Загора. И тази година традиционно силно се представиха децата
Коментари Харесай

Стара Загора: Над сто награди се присъждат за децата в конкурса „Сурва, весела година”

Стара Загора. И тази година обичайно мощно се показаха децата в оповестения от Община Стара Загора и Центъра за поддръжка за личностно развиване конкурс „ Сурва радостна година “ за разработване на сурвачка и рисунка. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
По правилник сурвачките трябваше да бъдат направени от естествени материали, да носят българската национална традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата, както и знания за обичаите в България.
Рисунките трябваше да бъдат във формат 35/50 см, без ограничаване в жанра и материалите. Участниците в състезанието бяха разграничени в две групи - І група І - ІV клас и ІІ група V- VІІІ клас
До крайния период бяха получени над 130 сурвакници и 90 рисунки от над 20 учебни заведения, институции и детски градини от Стара Загора, както и от ОУ „ Цар Симеон “ във Варна.
Журито в състав: Тошо Стефанов – началник на школа Живопис, Юлия Славова – началник школа Приложни изкуства, Слави Славов – началник школа Малка пластика, бе извънредно затруднено в своите оценки за получените сурвачки и рисунки.
Откриването на изложбата „ Коледа ” на школите по живопис, дребна пластика и приложни изкуства и наградените участници в състезанието, ще се състои на 19 декември 2018 година, от 14.00 часа в залата на Центъра за поддръжка за личностно развиване към Община Стара Загора на ул. „ Захарий Княжески ” 71, ет. 3.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР