Стара Загора. Една от водещите общини на Балканите - Стара

...
Стара Загора. Една от водещите общини на Балканите - Стара
Коментари Харесай

Стара Загора: Общината получи поредно признание за бизнеса в региона

Стара Загора. Една от водещите общини на Балканите - Стара Загора, получи следващото самопризнание по време на годишните награди Balkan Business Awards 2018. Това оповестиха от Община Стара Загора . Призовото място е в категорията на „ Голяма община с принос към развиването на бизнеса в района ".
Международно жури от специалисти и отраслови публицисти даде своите оценки за значимите бизнес достижения на Балканите, оповестиха уредниците. Церемонията по връчване на оценките бе нощес, а наградата одобри зам.-кметът Красимира Чахова.
Стара Загора е измежду мечтаните капиталови дестинации в Европа и една от водещите общини на Балканите. Още при започване на 2018-та Международната рейтингова организация Standart & Poor’s увеличи дълготрайния кредитен рейтинг на Общината на „ ВВВ- “, със постоянна вероятност. Потенциалът на регионалния град бе оценен и от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс.
В началото на годината Стара Загора заe първо място и в влиятелна ранглиста за най-обещаващи капиталови дестинации в Европа, в категорията „ Малки райони на бъдещето – успеваемост на разноските “. Градът е с едни от най-ниските такси за битови боклуци и налог здания освен в страната, само че и в Централна и Източна Европа. Коефициентът на безработица през 2016 година доближава 6%, което е под междинното за страната. Производителността на труда в Стара Загора е с 23% по-висока от междинната продуктивност за страната.
Регионът на Стара Загора е с най-голям Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, само след столицата София.
С помощта на страната Общината стартира построяването на индустриална зона „ Загоре “, а това дава нов подтик за развиването на района и одобряването му като един от водещите в стопанската система на страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР