Стара Загора е класирана на 1-во място в категорията Малки

...
Стара Загора е класирана на 1-во място в категорията Малки
Коментари Харесай

Стара Загора е на 1-во място в международна класация за инвестиционна дестинация

Стара Загора е класирана на 1-во място в категорията Малки райони на бъдещето – успеваемост на разноските в влиятелната ранглиста за най-обещаващи капиталови дестинации в Европа, извършено от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс.

Градът е отпред в категорията на дребните райони с население по-малко от 1,5 милиона поданици. Тази година Стара Загора изпреварва Русе следвано от Скопие, Бургас, Пловдив, Варна, Срем (Сърбия), София – област, Каунас (Литва) и София-град.

В класацията 2016/17 преди всичко в класацията за категорията се нареждаше Скопие, следвано от Бургас, Пловдив и Русе. След това беше ред на Стара Загора, а малко по-назад – на 8-мо и 9-то място – оставаха районите на Варна и София.

За основаването на класацията fDi Европейски градове и райони на бъдещето 2018/19, дирекция fDi Intelligence на Файненшъл таймс употребява данни, събрани посредством специфичните й онлайн принадлежности, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

Събраната информация за 489 дестинации – 301 града, 150 района, 38 локални индустриални консорциума – е разпределена в пет обособени категории: Икономически капацитет, Работна среда, Ефективност на разноските, Инфраструктура и Бизнес среда. Всеки участник може да получи най-много 10 точки за всяка категория данни, чиято тежест е в допълнение определяна от екипа на fDi Intelligence, с цел да дава отговор на търсените критерии за всяка подкатегория на класацията Европейски градове и райони на бъдещето 2018/19.

Церемонията по награждаването ще се организира на 13 март 2018, както всяка година, в Кан, Франция.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР