Стара Загора. До 31 март е срокът за заплащане на

...
Стара Загора. До 31 март е срокът за заплащане на
Коментари Харесай

Стара Загора: Извършват се проверки за документи на домашните кучета, срокът за заплащане на таксата за любимци е до 31 март

Стара Загора. До 31 март е срокът за възнаграждение на таксата за домашно куче в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Размерът на таксата е 24 лв., а събраните средства отиват за действия за понижаване на популацията на бездомните животни в общината.
В тримесечен период от датата на придобиване на куче притежателят е належащо да подаде декларация в Общината по непрекъснат адрес - седалище за регистрация, за което се издава административен паспорт по пример. При невнесена такса се начислява рента. При смяна на заявените условия (продажба, гибел или смяна на местоживеене), притежателят е задължен в 14-дневен период да уведоми за това, като подава нова декларация.
За любим, който има подложен микрочип, не се дължи данък през първата година от регистрирането му. Такса не дължат още – кастрираните, ловните, помощните, служебните (в организации на бюджетна издръжка), както и кучетата, употребявани от БЧК. Освобождаването се отразява в административния паспорт. Собствениците на домашни любимци е редно да носят документа за заплатената такса и регистрацията на животното, когато го разхождат, споделят инспекторите, които ревизират местата за разходки на четириноги.
От Общината припомнят, че е неразрешено малолетни деца да разхождат кучета от едри породи. Поводът му би трябвало да не е по-дълъг от 2 метра, а при нападателно животно – намордникът е наложителен. Ангажимент на стопаните е още и да почистват след дефекация на любимеца си.
От инспектората акцентират, че не се позволява разходка на домашни кучета в дворовете на детски ясли, градини, спортни площадки и учебни заведения, както и на здравни заведения и заведения за обществени грижи. Нарушителите биват глобени, а санкциите са от 20 до 1000 лв., според от установеното нарушаване. Зачестяват инспекциите по сигнали на жители за недобросъвестно отношение към компаньони и неспазване на признатите административни разпореждания.
За качествена почивка и игра на домашните любимци са обособени специфични градинки, в които те могат да тичат свободно. Такива има във всички квартали на Стара Загора, както и в огромните паркове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР