Стара Загора беше обявена на Европейски град на спорта за

...
Стара Загора беше обявена на Европейски град на спорта за
Коментари Харесай

Закрива се кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта”

Стара Загора беше оповестена на Европейски град на спорта за 2017 година Проведоха се 175 събития и действия, насърчаващи здравословен метод на живот, посредством интензивно спортуване. В тях се включиха към 25 000 души. Във велопохода, проведен в Седмицата на подвижността, най-малкият участник беше на 2 години и 7 месеца. Най-възрастният беше жена на 90 години, която интензивно се включи в групова гимнастика навън.

Паметно събитие, освен за Стара Загора, е футболният театър „ Христо Стоичков и другари против Дрийм тийма на „ Барселона ”, състоял се на 20 септември на стадион „ Берое ”.

През годината бяха открити три зали – за спортни танци, художествена гимнастика и бокс. След съществена реорганизация отвори порти и закритият плувен басейн, в който упражняват стотици деца.

От 19 до 23 декември общинската спортна зала „ Иван Вазов ” ще бъде хазаин на надпреварите за „ Купа България “ от волейболния шампионат за дами.

Кампанията „ Стара Загора – Европейски град на спорта ” ще бъде публично закрита на 18 декември от 18:30 часа в Държавна опера – Стара Загора. В концертната зала ще бъде показана новоиздадената книга „ Шампионите описват ”. В нея са запечатани спомените на изявени старозагорски състезатели за участията им в международни и национални шампионати и постигнатите триумфи. След това ще бъде определен „ Спортист на годината ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР