Стара вражда е причината за жестокото убийство на 54-годишен мъж

...
Стара вражда е причината за жестокото убийство на 54-годишен мъж
Коментари Харесай

Пуснат предсрочно от затвора изнасилвач е обвинен за жестокото убийство край Варна

Стара омраза е повода за жестокото ликвидиране на 54-годишен мъж във варненското село Езерово. Жертвата и упрекнатият за закононарушението Стоян Д. преди време са имали спор между тях. Именно той е станал мотив за ново сдърпване на 1 март в сладкарница в центъра на селото, което е приключило съдбовно.
Варненският областен съд определели непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на 38-годишния Стоян. Той е неведнъж осъждан, в това число за блудничество и обезчестяване, като през 2013 година е бил условно предварително освободен.
По данни на прокуратурата след случая Стоян е направил опит да се укрие от полицията. Според държавното обвиняване е допустимо да го направи и в бъдеще, с цел да избегне наказателното гонене.
Защитата изиска установяване на по-лека мярка за неотклонение с претекстовете, че Стоян е бил провокиран и е работил в положение на афект, както и че е съдействал на органите на реда.
Пред съда обвиненият съобщи, че не е работил съзнателно, признава виновността си и доста съжалява за случилото се.
Съдебният състав счете за действителна заплахата Стоян да се укрие или да извърши закононарушение и му дефинира най- тежката мярка за неотклонение.
Според Наказателния кодекс закононарушението, в което е упрекнат рецидивистът, е тежко съзнателно и се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР