Стар берлински ябълков пай - изкушение, на което никой не

...
Стар берлински ябълков пай - изкушение, на което никой не
Коментари Харесай

Стар берлински ябълков пай

Стар берлински ябълков къс - прелъщение, на което никой не може да устои.

Необходими Продукти

Съставки за 10 порции


● брашно - 300 г
● захар - 100 г
● масло - 200 г (студено, на кубчета)
● канела - 1 ч.л.
● лимонен сок - 1 ч.л.
● жълтъци - 1 за намазване
● грах - сушен, за печене
● масло - 1 ч.л. за формата

Съставки за ябълките


● захар - 150 г
● ябълки - 1.2 кг, кисели
● стафиди - 30 г измити
● касис - 30 г по желание
● канела - 0. 5 ч.л.
● ром - към 20 мл
● лимонен сок - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Хубава рецепта за апетитен остарял берлински ябълков къс, който има хрупкава основа и хрупкава решетка, с цел да е нещо особено.

Първо сложете брашното в купа за разбъркване, прибавете захарта, кубчетата масло, канелата и лимоновия сок и бързо преработете на тесто с кукичка за тесто в кухненски робот.

След това оформете масленото тесто на плоска форма, увийте го в стреч фолио и охладете в хладилника за най-малко 30 минути.

Междувременно обелете ябълките, нарежете на четвъртинки, отстранете сърцевината и нарежете на дребни резени или кубчета. Полейте ябълките с лимонен сок в купа и ги смесете с канелата, рома, стафидите и в случай че обичате касис, прибавете и него.

След това загрейте фурната на 200 °C (180 °C за фурна с вентилатор) и намажете форма за печене с масло.

След това разточете 3/4 от охладеното тесто на фино върху набрашнена работна повърхнина. Приберете останалото тесто назад в хладилника.

Покрийте дъното на формата с пружина с тестото и издърпайте дребен борд на тестото - набодете тестото няколко пъти с вилица.

За печене на блата, покрийте тестото с изрязано парче хартия за печене, напълнете граха от горната страна и печете в авансово загрята фурна за към 10 минути.

След приключване на времето за печене отстранете граха и хартията за печене и разпределете готовата ябълкова примес върху основата от пясъчно тесто.

След това работната повърхнина се поръсва с останалото брашно, върху него се разточва останалото охладено тесто, нарязва се на ленти с широчина към 1 см. и се слагат решетъчно върху ябълките.

Накрая разбийте жълтъка и с него намажете решетката на тестото. Поставете още веднъж ябълковия къс Altberliner в горещата фурна и печете към 50 минути.

Ако обичате ябълкови сладкиши и този немски десерт ще ви допадне.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР