„Стъпваме на програмата, приета преди няколко седмици при преговорите за

...
„Стъпваме на програмата, приета преди няколко седмици при преговорите за
Коментари Харесай

Явор Божанков: БСП ще бъде преграда пред това ГЕРБ отново да се върне на власт

„ Стъпваме на програмата, призната преди няколко седмици при договарянията за сформиране на ново държавно управление. “ Това съобщи секретарят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков в ефира на Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на партията.

Според Божанков от левицата са съумели да запазят положителните си връзки с всички съдружни сътрудници и може би в това се корени повода президентът да им връчи мандата. „ Осъзнаваме каква отговорност носим. Разговорът за персони ще бъде след програмата “, сподели още той.

„ Ние вършим някои кардинални промени във действието на обединението и информационните неточности, които бяха позволени. Въпросът е кой министър прави работа и дава резултати. Например в стопанската система ние за пръв път сме преди всичко по експорт и индустриално произвеждане “, безапелационен бе Божанков за договарянията и достиженията на Българска социалистическа партия в актуалното ръководство.

Депутатът от левицата заключи някои от главните достижения на ръководещите, като посочи увеличените пенсии, които единствено за 1 година са скочили повече, в сравнение с при ръководството на ГЕРБ за 12 години, таванът върху цените на електрическата енергия, вдигнатият предел за регистрация по Данък добавена стойност на 100 хиляди лв. и редица други ограничения и решения в полза на българските жители и бизнеса.

„ Има период от 6 месеца, след който би трябвало да създадем проверка и да забележим дали всички задължения са изпълнени в период. Социална политика, стопанска система енергетика – всичко е в детайли написано “, разяснява той за задачите, които си слагат и акцентира, че в съглашението доста ясно е записано в границите на националния ни интерес да се възстановяват връзките с Русия.

По думите на депутата от Българска социалистическа партия изследванията демонстрират, че „ Възраждане “ са достигнали своя пик и сега желаят бързи избори, тъй като ги чака път надолу. „ От ГЕРБ също желаят избори, тъй като антикорупционният орган най-сетне ще даде съответни резултати. ГЕРБ са в изолираност и никой не желае да ръководи с тях. Те са евроатлантици от Алиекспрес. Тезата им за проевропейско ръководство е опит да се оправдават. Факт е, че когато основният прокурор пристигна в Народното събрание, ГЕРБ си късат ризите да го бранят “, изясни Божанков и добави, че рецесията не може да бъде позволена с нови избори, изследванията го демонстрират, а в допълнение и партиите от ръководещата коалиция също по този начин усилват своята поддръжка.

В умозаключение секретарят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " сподели, че социалистите нямат желание да задържат мандата и по този метод да губят време, а главен въпрос е провеждането на срещи с всички групи. „ Определено хората сега живеят по-добре без боязън и без рекет. Помним на какъв брой хора им беше ударен бизнесът и бяха смазани. България е свободна от страха, от рекета, от мутрите, от ГЕРБ. Ако пропуснем този миг, рискуваме идващите 10 години на България да се върне страхът, рекетът, мутрите, ГЕРБ с Движение за права и свободи и следващите патриоти в ръководството. Българска социалистическа партия е и ще бъде бариера пред това “, приключи Явор Божанков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР