"Стъпките на БФС са напълно, абсолютно и категорично легитимни. Хората

...
"Стъпките на БФС са напълно, абсолютно и категорично легитимни. Хората
Коментари Харесай

Запрянов: Стъпките на БФС са напълно, абсолютно и категорично легитимни

"Стъпките на БФС са изцяло, безусловно и изрично законни. Хората просто четат закона, както на тях им е комфортно. Има заплаха да влезем в обстановка на юридическа безтегловност. БФС от дълго време сигнализира клубовете, обществото и по този начин наречената съпротива за сходно нещо ", съобщи заместител изпълнителният шеф на Българския футболен съюз Христо Запрянов пред Българска национална телевизия по отношение на несъстоялия се конгрес на централата на 18 март и извършения в същия ден различен конгрес, на който за президент на БФС бе определен Димитър Бербатов.

"Не бих споделил, че ще влезем в спиралата на двувластие. Има заплаха да влезем в обстановка на юридическа безтегловност. БФС от дълго време сигнализира клубовете, обществото и по този начин наречената съпротива за сходно нещо. В последна сметка, за голямо наше страдание, се случи тъкмо това, за което алармирахме. Вместо да си приказваме за националния тим и фактът, че той ще играе против международния вицешампион в страната, която провежда Мондиала през тази година, ние се занимаваме с други неща. В момента националният тим е пострадал от всичко, което се случва. Същата беше и обстановката на 12 октомври, когато се организира конгресът, плануван от съда. Конгресът завърши, а по-късно тимът се стегна и съумя да обърне Северна Ирландия ", показа Запрянов.

Заместник изпълнителният шеф на БФС дефинира като изцяло законно и решението да се анулира конгресът, който беше плануван за 18 март. "Стъпките на БФС са изцяло, безусловно и изрично законни. Хората просто четат закона, както на тях им е комфортно. Ако погледнете в Търговския указател сами ще видите, че има покана за конгреса през юни 2021 година. Няма процедура поканите за общо заседание да се смъкват от уеб страницата на Агенцията по вписванията. Всичко беше сторено съгласно законовия ред. Сегашният конгрес беше анулиран поради правосъдните каузи, касаещи решенията от предходния конгрес на 12 октомври. Този конгрес беше окуражителен като организация даже и от по този начин наречената съпротива и за ФИФА и УЕФА резултатите от него важат ", разяснява Христо Запрянов.

Христо Запрянов разяснява още и въпроса, обвързван с лиценза на централата. "Бюджетът се изготвя от администрацията на БФС, след което се предлага на Изпълнителния комитет, преди да бъде показан на общо заседание. БФС разполага с доклад за последните четири години и има бюджет, който е признат от изпълкома. Относно отнемането на лиценза е имало закани и преди. За въпроси, свързани с лиценза, се обърнете към министъра на спорта, който също участва на "събитието " в петък ", добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР