Стъписани, мнозина московчани осъзнават мащабите на международния отговор срещу руското

...
Стъписани, мнозина московчани осъзнават мащабите на международния отговор срещу руското
Коментари Харесай

Високи цени, липса на стоки и цензура в Русия

Стъписани, мнозина московчани осъзнават мащабите на интернационалния отговор против съветското военно навлизане в Украйна, виждайки заключени магазините на огромните марки , в които бяха привикнали да купуват облекла и мебели като всички европейци.

Zara, H&M, Ikea - всички те стопираха внезапно продажбите си на съветския пазар, спускайки ролетките в множеството молове из столицата на Русия.

За 40 години жителите на Москва претърпяха не един интервал на рецесии, недостиг и хиперинфлация , само че последните две десетилетия - ръководството на Владимир Путин, бяха за доста от тях ера на сравнителна имотност и достъп до ползване .

Макар съветската власт да повтаря, че Русия бързо ще се съвземе от интернационалните наказания, наложени след 24 февруари, когато съветски войски влязоха в Украйна, мнозина чакат мрачни времена.

Анастасия Наученко, 19-годишна студентка по публицистика, е припечелвала в бутик за облекло от веригата Oysho . Тя останала без работа, откакто испанският колос Inditex затворил магазина.

Понеделник е почивен ден и тя е излязла да си купи козметика - доколкото може да си разреши, тъй като курсът на рублата пада под натиска на икономическите и финансови наказания на Запада.

"Чух, че цените са скочили към този момент четворно ", споделя момичето, което срещнахме на вратата на московския търговски център Метрополис.

И прибавя: "Ще настане смут ".

Защото през уикенда влезе в действие възбрана върху всяка информация, очерняща съветските въоръжени сили , и тя счита, че ще би трябвало с изключение на всичко да не помни за фантазията да стане публицист.

Russia has become the world's most-sanctioned nation surpassing Iran and North Korea after it declared war on Ukraine.
— IndiaToday (@IndiaToday)
" Кому е притрябвала моята специалност с тази цензура - продължава девойката, - по какъв начин се живее в един свят, стеснен до Русия... "

Петдесет и пет годишната Юлия Шимелевич се устоя с частни уроци по френски . Виждаме я пред магазин, продаващ храна за животни - пристигнала е да купи хранителни запаси за кучета и котки, до момента в който още не са изчезнали.

Тя споделя, че за 10 дни множеството ѝ възпитаници са се отказали от занятията, мнозина са решили да изоставен Русия поради репресиите и обрисувалите се компликации. В неделя заточеник е станал и нейният наследник .

"Животът ми рухна - споделя тя, - всички екстри, с които бяхме привикнали през последните години, вносните артикули, облеклата, останаха в предишното . "

" Най-тежкото обаче не е да стегна колана, а раздялата с моя наследник и възприятието за виновност пред останалия свят ", заключава Юлия.

Пьотър Лозница, 47-годишен вътрешен дизайнер, също споделя, че целият му портфейл поръчки се е опразнил за дни . Най-много обаче го тревожи бъдещето на децата му и съществуването на вносни медикаменти за старите му родители.

"Ако нещата не се оправят през годината, непременно ще отпратя децата отсам , споделя той. Колкото до другото, съгласно него руснаците ще съумеят да проявят устойчивост. "В Иран също се нагодиха някак ", счита Лозница.

Comparing the (from Bloomberg)
— Dave Keating (@DaveKeating)
Ксения Филипова, 19-годишна студентка, излиза от бутик за тънко долни дрехи с розова чантичка в ръка; съпровожда я другар с куче на каишка.

Леко обезпокоеното, момичето изяснява, че е "дошло да купи за последно от обичаните си марки, тъй като на всички места затварят " . А и "поскъпването удря джоба ".

Но тя се пробва да види нещата и откъм положителната страна: "Може да ги заместят съветски марки, глобите може добре да се отразят на съветския пазар ".

Владимир Путин безспирно повтаря от години, че Русия би трябвало да вижда в икономическите репресии опция да създава лични артикули. В селското стопанство и хранителната индустрия прогрес има, само че в технологиите той към този момент е най-малък.

Застанала на комерсиалната улица "Кузнецкий мост " с вехтеещи към този момент затворени магазини , 70-годишната Тамара Сотникова отсича, че никак не ѝ пука за глобите .

"Всичко би трябвало да си е наше, същинско, натурално! - разпалва се тя. - Какво имаше по руско време? Нищо! И си живеехме обикновено, умерено. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР