Станка Златева е една от най-легендарните състезателки по борба на

...
Станка Златева е една от най-легендарните състезателки по борба на
Коментари Харесай

Помните ли златното момиче на България Станка Златева? Не е за вярване как ѝ се „отблагодарява“ федерацията по борба

Станка Златева е една от най-легендарните състезателки по битка на България. Носителка на два сребърни олимпийски медала, петкратна международна и шесткратна европейска шампионка, три пъти е избирана за Спортист №1 на страната ни. В началото на предходната година Станка постави завършек на дейната си спортна активност и откри собствен личен клуб, в който тренира деца. Това става в чисто новата зала „ Станка Златева “ в Сливен, която е финансирана от спортното министерство, общината и локални предприемачи. Именно залата обаче основава и компликации на Златева. В оборудването има единствено един тепих, а мястото е за два. И Станка е решила да вземе изчезналия тепих на погашение. По простата причина, че не разполага с нужните 12 хиляди лв.. Точно и поради това ще го заплаща на вноски, а те пък ще идват от олимпийската ѝ пенсия.
 Помните ли златното момиче на България Станка Златева? Не е за поверие по какъв начин ѝ се „ отблагодарява “ федерацията по битка

Голямата болежка на Станка е отношението на българската федерация по битка

„ Когато открихме залата Вальо Йорданов беше още жив, подари ми един тепих. Сега от федерацията не желаят и да чуят да ми оказват помощ. 12 години работих за тази федерация, а в този момент в потребност ме оставиха. Никой не си е направил труда да се поинтересува по какъв начин се оправям. Така в случай че не престават нещата – клубовете ще спрат да работят. А нали тъкмо клубовете хранят федерацията. Ако ги няма такива шматки като нас, кого ще викат в националните тимове. Откакто смениха управлението си седят в София и толкоз. А огромните първенци сме от селата и дребните градове. Гледат си се себе си, а нас не поглеждат “, ядосва се Станка. И все пак не губи възторг. Показва проектите какво следва да бъде осъществено. „ Тук бяха едни камънаци, диги, не може човек да премине. Но ще има трева, цветя, алеи, ще се чува детска шум. И в този момент имам много деца, имам и качествени. Но е рано да се каже има ли предстоящ първенец. Трябва да поработим четири-пет години и ще се види “, сигурна е Златева.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР