Станислава Армутлиева е предложена за министър на културата от лидера

...
Станислава Армутлиева е предложена за министър на културата от лидера
Коментари Харесай

Коя е Станислава Армутлиева, предложена за министър на културата |

Станислава Армутлиева е препоръчана за министър на културата от водача на " ИТН " Слави Трифонов.

Станислава (Саня) Армутлиева е български музикален продуцент. Нейната компания държи главните права на най-големите международни музикални лейбъли. По обучение е актриса - приключва ВИТИЗ през 1993 година - актьорско майсторство за трагичен спектакъл в класа на професор Енчо Халачев и Снежина Танковска.

През 1991 г.  основава компанията „ Вирджиния рекърдс “, която е сътрудник на „ Полиграм “ в България. По-късно „ Полиграм “ става част от музикалния тръст „ Сийграм “, който е притежател и на „ Юнивърсъл мюзик “. Така се основава музикална компания „ Юнивърсъл мюзик груп “, а неин извънреден сътрудник за България е точно „ Вирджиния Рекърдс “.

От 2010 година Вирджиния Рекърдс е лицензиант на Sony Music Entertainment за България и поема физическата и цифрова дистрибуция на каталога на компанията, неговия маркетинг и употреба на всички равнища (излъчване, обществено осъществяване, кабелно препредаване, синхронизации в реклами и филми).

През годините Армутлиева е била упреквана доста пъти в монопол над аудио наличието в електронните медии у нас.

Тя е част от управителните препоръки на ПРОФОН и и Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП), в управлението е и на сдружението за авторски права Музикаутор посредством компанията си „ Вирджиния Пъблишинг “ ЕООД.

Саня Армутлиева е и телевизионна и риалити звезда, бе част от журито в риалити формата „ X Factor ”, а компанията X продуцира част от звездите, които печелят песенните формати у нас. Артисти на „ Вирджиния “ са Павел и Венци Венц, Дара, Михаела Маринова.

През годините Саня Армутлиева бе част от разнообразни кавги, разиграли се в музикалния бизнес у нас.

2015 година, след банкрута на КТБ, излиза наяве, че управляваният от Армутлиева оператор на авторски права за музика ПРОФОН има депозит от 10 млн. лева в банката. Според Армутлиева парите са от непотърсени от актьори отчисления за авторски права. Тези пари към момента имат неразбираема орис.

Друг любопитен факт към Армутлиева е, че дълги години тя имаше правосъдни разногласия с певицата в бенда на Слави Трифонов Невена Цонева.

През 2015, в " Шоуто на Слави Трифонов " по БТВ е излъчен скеч, в който Трифонов се обръща към Евгени Димитров с думите: " Не подписвай нищо със Саня "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР