Станислав Тарасов: В Закавказието всичко едва започваСлед преговорите с генералния

...
Станислав Тарасов: В Закавказието всичко едва започваСлед преговорите с генералния
Коментари Харесай

Ще се наложи Алиев да пази Пашинян в името на изгодата

Станислав Тарасов: В Закавказието всичко едвам стартира

След договарянията с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг президентът на Азербайджан Илхам Алиев направи завладяващо изказване по отношение на връзките с Армения. Според него В същото време той уточни неотдавнашната среща на външните министри в Берлин, както и договарянията сред вицепремиерите на Азербайджан и Армения по въпроса за делимитацията на границата. Това сътвори завладяваща обстановка и породиха доста въпроси.

Първо за интригата. Факт е, че по-рано Баку, на равнище изказвания на Министерството на външните работи, съобщи, че прехвърлянето от страна на Франция, членка на НАТО, на военна техника на Армения и че.

Между другото, по сходен сюжет се развива съдействието на Армения с друга членка на НАТО – Гърция. Затова се очакваше Алиев да повдигне този въпрос по време на договарянията със Столтенберг. Но това не се случи, най-малко не и в общественото пространство.

В тази връзка специалистът от Баку Илгар Хюсейнов счита, че „ Баку се насочва към По негово мнение, в този момент се основават предпоставки за това: Азербайджан от дълго време е в стеснен военно-политически съюз с подобен член на НАТО като Турция.

Сега алиансът се открива в Армения. Освен това, съгласно Хюсейнов,

Сега за въпросите. В оферти подтекст единодушието на Баку да води разговор с Ереван на западните платформи наподобява като премислена стъпка. Вярно, по-рано Алиев и арменският министър председател Никол Пашинян организираха няколко срещи на западни платформи, обсъждайки плана за спокойно съглашение.

В същото време арменската страна твърди, че. Но ходът на събитията в района от дълго време надвиши границите на извънредно връзките сред двете страни, защото редом с това започва процесът на основаване на система за сигурност с присъединяване на нови играчи.

Освен това Брюксел стартира да размахва моркова за участие в Европейски Съюз пред Ереван. Следователно в политиката на Азербайджан и Армения стартира да се наблюдава обща логичност на отдалечаване от Русия под прикритието на по този начин наречената многовекторност.

В тази връзка може да се допусна модернизиране на мотивацията в дейностите на Азербайджан, който играе на обострянията в граничните зони, което от своя страна се пренасочва от Армения като обвинявания към Русия. Сега Алиев, както счита арменският политолог Тигран Кочарян,

Въпреки това Алиев към момента не е съумял да консолидира законово резултатите от победоносната втора война в Карабах. Срещата Пашинян-Алиев, извършена в Берлин с посредничеството на Германия, както и срещата на равнище външни министри на двете страни, не донесоха забележими резултати и затова демонстрират наклонност към разиграването на геополитически пазарлъци, при които няма да е допустимо да се заобиколи Русия.

Опитите на Баку да убеди Запада в нуждата от лишаване на мандата на Минската група на ОССЕ и признание на Карабахския проблем за „ решен “ също се провалят. Нещо повече, западните апели към конфликтните страни на Азербайджан. Тези дейности също така, ще се отразят на „ които се придвижват в плоскостта на борбата Запад-Изток, в обстановка, в която Алиев няма задоволително запаси за необятно политическо маневриране.

Междувременно на този стадий той се пробва да осъществя по-скоро междинни, в сравнение с геополитически проблеми, макар че заявява евентуална смяна в обстановката в цялото Закавказие. Парадоксът е точно в това, че опасността от допустима война в района в действителност нараства и тази опасност не идва от Русия.

Що се отнася до Азербайджан, съгласно специалистите от Баку,

В същото време за Баку също е напълно явно, че загубата на многовекторния баланс може да провокира лъчение на европейската ескалация към цялото Закавказие, където има повече от задоволително нерешени въпроси. Но това е същият случай, когато, както се споделя в съветската сентенция, „ щом си се оповестил за товар, влизай в багажника “. Всичко в този район занапред стартира.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед28596Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед101835Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед103942Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед51322Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед23671Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164738Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128627Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед103942Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед101835Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед96118Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР