Станислав Стоянов е сред собствениците на хотели в курорта Златни

...
Станислав Стоянов е сред собствениците на хотели в курорта Златни
Коментари Харесай

Хотели край Варна са изправени пред масови фалити


Станислав Стоянов е измежду притежателите на хотели в курорта " Златни пясъци ", които работиха това лято. Заради пандемията обаче хотелът му е работил едвам с 30% от потенциала си и съвсем на загуба. Сега хотелиерът няма с какво да покрие разноските си и вноските по заемите.

" Правителството, което би трябвало да направи като ограничения - да се подтиква с финансова почивка кредитното обслужване, надлежно на локално равнище има такси, които могат да се разсрочат, могат да се облекчат периодите за заплащането на налози, споделя Станислав.

Хотелиерът предвижда, че идващото лято ще е още по-трудно. Заради пандемията към момента няма никакви ранни записвания.

" Няма проведени чартърни полети, там стоят доста незнайни, туроператорите не смеят да вземат някакви планирани ограничения, не смеят да оферират ранни записвания ", споделя още Станислав.

Най-голямата вяра на туристическия отрасъл е имунизацията против COVID-19. Ако тя е ефикасна, банкрути в туризма може и да няма.

" Достатъчно хора да се имунизират, да отмине тази пандемия и несъмнено да се следи за качеството на туристическия артикул, което вследствие на тази пандемия много се увеличи ", разяснява професор Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

През тази година ранните записвания ще правят отстъпка място на резервациите в последната минута.

" Ако записванията в последната минута са били някъде към 30 % от всички резервации, идният сезон те ще бъдат 60, 70 %, тъй като хората изчакват да се убедят, че всичко ще се възстановява ", предвижда Маринов.

Тази година още веднъж ще се разчита на българските туристи, които през предишното лято преоткриха страната ни като дестинация.

Според Стоян Маринов не би трябвало да обръщаме тил на българския пазар. Макар и дребен, той е значим и бихме могли да го използваме, изключително за разширение на туристическия сезон, изключително по линията на спа и здравния туризъм.

Според хотелиерите обаче са нужни минимум 3 години, с цел да се възвърне изцяло туристическият отрасъл след пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР